Primarul Nicolae Robu crede că investitorii au greşit că nu au criticat...

Primarul Nicolae Robu crede că investitorii au greşit că nu au criticat cerinţele primăriei la licitaţia pentru vaporetto. Ce necunoscute mari comportă proiectul de reabilitare a malurilor Begăi

1
DISTRIBUIȚI

La debutul acestui an, primarul Nicolae Robu le promitea timişorenilor că în această vară se vor plimba cu vaporetto pe Bega. La doar o săptămână distanţă vestea că la licitaţia municipalităţii nu s-a prezentat niciun ofertant tăia din elanul administraţiei locale, care spunea că va reface caietul de sarcini şi se va consulta cu reperezentanţi ai altor administraţii locale străine care au astfel de sisteme. Edilul şef Nicolae Robu a admis că una din posibilele probleme ar fi fost perioada de livrare, deşi s-a arătat mirat de faptul că nicio firmă nu a venit să atragă atenţia că aceste condiţii nu pot fi satisfăcute.

„Nimeni nu a venit să spună «Domnilor, aveţi un preţ prea mic, la aşa ceva nu găsiţi pe planetă vaporetto cu caracteristicile tehnice pe care le doriţi». Nimeni s-a venit să spună «Nu ţinem pe stoc şi nici alţii pe planetă nu ţin pe stoc astfel de lucruri, astfel încât să le poată livra într-un termen atât de scurt». Dacă am fi fost sesizaţi, la ce ne permite legea, puteam să schimbăm anumite condiţii în timp util. Dacă nu puteam să facem schimbări, retrăgeam de pe SEAP documentaţia, o modificam, o repostam şi nu pierdeam atâta vreme”, a declarat Robu.

Deşi primarul este dispus să suplimenteze suma destinată achiziţionării de vaporetto, care momentan este de un milion de euro, conform declaraţiilor date de un producător din Galaţi pentru un post tv local, municipalitatea ar trebui să achite un avans pentru ca o companie să pornească producţia pentru şapte vaporetto, maximul de bucăţi produse pe an fiind de circa patru.

Nu doar modalitatea de intrare în posesia vaporașelor rămâne o necunoscută, ci şi modul în care acestea vor fi gestionate.


Viceprimarul Dan Diaconu a declarat pentru site-ul nostru că „noi dorim ca ambarcaţiunile să fie gestionate de RATT, având în vedere că prin program dorim implementarea turismului pe Bega. Momentan nu am discutat detalii cu cei de la RATT, nu există acolo un departament care se ocupă de aşa ceva, dar după cumpărarea ambarcaţiunilor vom vedea care sunt paşii de urmat pentru ca lucrurile să fie puse la punct în ce mai scurt timp”.

Diaconu a mai adăugat şi că, până acum, municipalitatea a intrat în discuţii cu mai multe primării din străinătate de la care aşteaptă detalii privind modul de achiziţionare a ambarcaţiunilor, pentru a depista de ce niciun investitor nu s-a prezentat la licitaţie. Diaconu spune că în cel mai scurt timp actele vor fi repuse pe SEAP, după despistarea problemelor. Pentru ca oferta Primăriei Timişoara să fie şi mai vizibilă, acesta va fi publicată, din nou şi în Jurnalul European.

1 COMENTARIU

  1. Nu este singura data cand Primarul Robu greseste, mai este si atunci cand atribuie lucrari in Timisoara, bunului sau coleg de vacante Dinulescu,care mai recunoaste prin anumite cercuri ca Doamna Robu planuieste excursiile , Dinulescu le plateste si uite cat de bine se distreaza.
    Dar e numai distractie?Mai .nou se aude- n tara ca Oana Dinulescu, si ea o excursionista a familiei Robu ar dori sa plece vreo 4 ani la Bucuresti, ei bine sper sa nu va ganditi la rele ci sa plece Deputat.
    Cu bani lui taticu si influenta lui nea Nicu, Oana fa fi noul deputat al faptelor!!!
    Ai grija Ghita Ciobanu, ti- a furat sloganul!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.