Rectorul Universității de Vest din Timișoara, despre incendiul din Complexul Studențesc: „Un...

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, despre incendiul din Complexul Studențesc: „Un semnal de alarmă asupra haosului din zonă”. Cu ce propunere vine VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, consideră că incendiul puternic de ieri, din zona unor fast-food-uri din Complexul Studențesc, reprezintă un semnal de alarmă în ceea ce privește dezordinea urbanistică din campus.

„Asemenea incidente se pot petrece în orice moment în Complexul Studențesc, dacă este să ne îndreptăm atenția asupra haosului urbanistic instituit în zonă. Tarabe, tonete, barăci și corturi, pe care cu greu le poți numi spații de alimentație publică, tronează la fiecare colț de alee și, în unele cazuri, chiar în mijlocul acestora”, spune Marilen Pirtea.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara adaugă faptul că este greu de imaginat că astfel de spații comerciale reușesc să obțină avizele de funcționare. „Rămân mereu surprins să văd cum localuri insalubre, fără nici un respect arhitectural și cu grave deficiențe de protecție, răsar peste noapte, pentru ca mai apoi să aflăm ca ard la doi metri de cămine și pun în pericol viața studenților.


Dincolo de riscul privind siguranța publică scos în evidență de incendiul de ieri, există, în orice moment, un risc de sănătate publică”, mai precizează Marilen Pirtea.

Rectorul UVT mai ține să precizeze că doar „norocul și intervenția promptă a pompierilor” au făcut ca acel cămin studențesc aflat la câțiva metri de spațiile unde a izbucnit incendiul să nu ardă. „În condițiile în care Universitatea pe care o reprezint s-a angajat într-un proces al performanței în educație, se poate mândri cu poziționări în numeroase topuri internaționale și a realizat investiții majore în infrastructura sa, consider că parcursul nostru necesită efort și sprijin din partea întregii comunități, a tuturor factorilor decizionali locali și naționali, pentru a crea un cadru «sănătos», sigur, propice învățării… și dincolo de zidurile Universității si a spațiilor sale de cazare”, conchide Marilen Pirtea.

În acest moment, universitățile care dețin spații de cazare în Complexul Studențesc au drept de administrare doar asupra unui singur metru distanță de la pereții căminului.

1 COMENTARIU

  1. mvai s-a gasit cine sa vorbeasca de lucruri sigure si sanatoase si corecte, cand in spatiile de cazare ale institutiei pe care o reprezinta dusurile nu au usi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.