Spectacol despre dictatură, manipulare, creiere spălate și turnători, la Timișoara. Când are...

Spectacol despre dictatură, manipulare, creiere spălate și turnători, la Timișoara. Când are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

La invitaţia teatrului maghiar „Csiky Gergely”, TranzDanz, o celebră companie de dans contemporan din Budapesta, va fi prezentă la Timişoara, oraş în care au început manifestaţiile anticomuniste în urmă cu 25 de ani, cu un inedit spectacol, un reality-show despre dictatură, manipulare, creiere spălate, turnători şi maşina de propagandă.

Spectacolul nonverbal are loc în DiverZity, un oraş nu tocmai imaginar, locuit de oameni cu creierele spălate, bănuitori, turnători, răzbunători, măcinaţi de temeri reale şi înăbuşite, care îşi adulează conducătorul şi tremură în faţa lui.


Măşti zbârcite, meschine, în spatele cărora se ascund oameni cu vieţi distruse, frânte şi strivite, lipsite de orice perspectivă. Sunt oameni lipsiţi de o viaţă adevărată, căci aceasta a fost înlocuită cu o manipulare generalizată de o maşină de propagandă care macină totul creând doar iluzii, aşa cum se petrece în orice regim de dictatură.

Autorul spectacolului, Gerzson Péter Kovács, care este şi fondatorul companiei, a fost distins pentru această montare cu premiul pentru cel mai bun creator al anului 2014 în Ungaria, mulţi dintre interpreţi fiind, la rândul lor, premiaţi.

Spectacolul are loc sâmbătă, de la ora 20.00, pe scena teatrului maghiar, iar biletele costă 16 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de bilete la jumătate de preţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.