Spitalul Municipal Timișoara sare în sprijinul bolnavilor grav care au nevoie de...

Spitalul Municipal Timișoara sare în sprijinul bolnavilor grav care au nevoie de dializă. Ce echipament performant a fost achiziționat

3
DISTRIBUIȚI

Spitalul Municipal Timișoara a reușit să achiziționeze, recent, un aparat de ultimă generație. Cu ajutorul acestui echipament, pacienții gravi internați în unitatea medicală, care au nevoie urgent de dializă renală sau hepatică, vor putea fi tratați pe loc și nu vor mai fi transferați la alte spitale din oraș.

Primul aparat de dializă renală și hepatică a fost instalat la Spitalul Municipal Timișoara în această săptămână. „Avem personalul specializat care ştie să-l utilizeze şi astfel îi vom putea ajuta pe bolnavii acuţi care au nevoie urgentă de dializă renală sau hepatică.


Nu ne referim la bolnavii cronici care au nevoie de dializă. Cei care au nevoie de astfel de dialize sunt într-o stare foarte alterată de sănătate, iar mutarea lor în alte unităţi spitaliceşti însemna un disconfort major pentru ei”, a precizat Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal Timișoara.

Până în acest moment, pacienții care au ajuns în unitatea medicală și au avut nevoie de dializă renală sau hepatică erau transferați fie la Spitalul Județean Timișoara, fie la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Aparatul a intrat în dotarea Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă I a Spitalului Municipal Timișoara. Anual, sute de pacienți din toată regiunea de vest a țării, dar și din alte zone ajung în secția de Chirurgie Hepatică a unității medicale.

3 COMENTARII

  1. Poate sa-mi explice domnu’ profesor, sau scriitorul acestui minunat articol ce este dializa hepatica? Sa fie cu pardon, dar in peste 25 de ani de medicina n-am auzit de asa ceva. Probabil un secret inventat de profesorul Fluture si propagat de Mazil…

  2. cu scuze pentru intarziere si fara a dori sa fiu polemic, prezint sumar : dializa hepatica = tehnica moderna de epurare extracorporeala a substantelor cu toxicitate sistemica sau hepatica legate de albumina umana. ca indicatii principale : in insuficienta hepatica acuta la un ficat anterior indemn, cu posibilitatea refacerii functiei sau prelungirea timpului in astepatrea unui transplant, de cele mai multe ori la un ficat indemn. cu stima, Mazilu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.