Vântul puternic a făcut ravagii în vestul țării. Câte localități au rămas...

Vântul puternic a făcut ravagii în vestul țării. Câte localități au rămas fără energie electrică

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1329440044">

Furtuna de aseară a făcut ravagii în județul Timiș. Zeci de localități au rămas fără energie electrică, mai mulți copaci au fost puși la pământ de vântul puternic, iar telefoanele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” sună și la această oră.

În Timișoara o mașină a fost avariată după ce un copac a căzut pe strada Teiului, iar accesul către strada Cerna prin spatele stadionului Dan Păltinișanu a fost blocat după ce un acoperiș din tablă s-a prăbușit.

Și pe strada Iepurelui din oraș au existat probleme după ce un semafor a fost dărâmat de vânt. În Lugoj acoperișul unui bloc s-a prăbușit peste o mașină parcată în zonă, iar un copac a blocat circulația pe o stradă din oraș până când pompierii l-au ridicat din mijlocul drumului.

Peste 20 de localități din județ au rămas, parțial sau în totalitate, fără energie electrică în urma vijeliei. „În momentul de față sunt în derulare mai multe misiuni. Îi sprijinim pe cei fără energie electrică. Primim foarte multe reclamații, iar printre localitățiile rămase fără energie electrică se numără Uivar, Pădureni, Otelec, Găvojdia, Fârdea, Ghilad, Jamu Mare, Pișchia, Giarmata, Orțișoara, Lățunaș, Ceacova, Clopodia, Gherman, Lugojel, Liebling, Sudriaș, Babșa, Murani, Zgribești. Inclusiv în acest moment avem multe echipaje pe teren. Sunt mulți copaci căzuți pe case, pe autoturisme atât în Timișoara cât și în județ și suntem solicitați cu mai multe probleme produse de furtună”, a declarat pentru PRESSALERT.ro maior Ștefăniță Crețu, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat”.

Acoperișuri luate de vânt și copaci căzuți s-au înregistrat și în județul Caraș-Severin, unde mai mul de o duzină de localități au rămas fără curent electric în timpul nopții, inclusiv stațiunea Semenic, iar drumul ce duce spre telescaunul de la Muntele Mic a fost blocat. În plus, pentru Banatul Montan a fost emisă o nouă avertizare de vânt puternic și ninsoare, pentru o bună parte din ziua de duminică, de la ora 2.00 la ora 16.00.

Vijelia a produs mai multe paube, în noaptea de vineri spre sâmbătă, și în judeţul Arad, unde au fost rupţi copaci, au fost avariate maşini şi acoperişuri, iar nu mai puțin de 48 localităţi au rămas fără energie electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.