Anunţul CRUCIAL pentru Timişoara, făcut de premierul Victor Ponta. Ce detalii a...

Anunţul CRUCIAL pentru Timişoara, făcut de premierul Victor Ponta. Ce detalii a oferit ministrul Sorin Grindeanu

8
DISTRIBUIȚI

victo ponta discurs victorie p

Veşti bune pentru şoferii timişoreni şi nu numai, chiar din Parlamentul României unde premierul Victor Ponta şi-a prezentat lista de priorităţi pentru următoarele şase luni. Premierul a anunţat, oficial, în plenul parlamentului, că centura de Sud a Timişoarei este inclusă în Masterplanul General de Transporturi şi va primi finanţare, contrar celor susţinute de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care ameninţa chiar şi cu proteste de stradă.

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Sorin Grindeanu, a declarat pentru PRESSALERT.ro: „Este important de menţionat că premierul a nominalizat autostrada Târgu Mureş – Iaşi, dar şi centura Timişoarei, ca obiective prioritare care vor obţine finanţare şi care, în ciuda speculaţiilor, se află în atenţia guvernului. Mai mult, am avut o discuţie cu domnul premier chiar înainte de şedinţa din parlament, discuţie la care au luat parte şi ceilalţi miniştri.


Domnul Ponta l-a întrebat personal pe domnul ministru Rus, de la Transporturi dacă centura este finanţată, iar acesta a confirmat că obiectivul va primi bani. Consider că declaraţiile premierului vin ca o ultimă confirmare a interesului vizavi de centură şi sper ca prin acestea discursurile care dezinformează să înceteze”.

În acest sens, timişoreanul Sorin Grindeanu a făcut şi o interpelare către Ministerul Transporturilor, la debutul acestui an. „Urmare a interpelării dvs. cu privire la situația centurii de sud a orașului Timișoara, vă aducem la cunoștință faptul că acest proiect se află în Scenariul de Referință a Master Planului General de Transport ceea ce înseamnă că finanțarea acestuia este asigurată din Fondul de Coeziune. Pentru anul 2015 sursa de finanțare a proiectului de infrastructură asupra căruia se face referire provine, in proporție de 85% din fonduri europene, statul completând restul de 15% din valoarea acestuia. CNADNR a derulat contractul “Asistenţă Tehnică pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, Proiectului Tehnic, Detaliilor de Execuţie şi Documentaţiei de Atribuire pentru variantele de ocolire Bârlad şi Timişoara Sud”. Acest contract a fost finalizat în data de 28.10.2011, prin elaborarea: Studiului de Fezabilitate, Proiectului tehnic pentru relocare/ protejare utilităţi la nivel de detalii de execuţie, Proiectului Tehnic la nivel de Detalii de Execuţie”, a fost răspunsul primit de ministru.

8 COMENTARII

  1. Asta e ultima strategie concepută de bota la cafeaua bauta cu sorinelu la hotel Timișoara? Halal presari..Nici măcar nu se mai ascund..O fac pe față

  2. Demisa mongoloidule .
    Demisa mongoloidule .
    Demisa mongoloidule .
    Demisa mongoloidule .
    Demisa mongoloidule .
    Demisa mongoloidule .
    Demisa mongoloidule .
    Demisa mongoloidule .
    Demisa mongoloidule .
    Demisa mongoloidule .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.