Comisarul şef Popară acuză IGPF că a scris MINCIUNI în raportul care...

Comisarul şef Popară acuză IGPF că a scris MINCIUNI în raportul care l-a găsit vinovat de nenumărate abateri. Vezi ce măsură tipic securistă s-a luat după dezvăluirile PRESSALERT.ro

19
DISTRIBUIȚI

handra-si-popara-intorsi-

Dezvăluirile făcute de PRESSALERT.ro, despre numirea interimară a comisarului şef Marius Popară ca adjunct al şefului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara la câteva luni după ce un control venit de la Bucureşti a stabilit că şi-a îndeplinit superficial sarcinile legate de supravegherea graniţei externe a Uniunii Europene, au provocat valuri în interiorul instituţiei. Asta pentru că articolul a fost distribuit şi pe intranet către toate structurile Poliţiei de Frontieră.


Mai multe surse au confirmat pentru PRESSALERT.ro faptul că Popară a cerut să se afle de unde am intrat în posesia informaţiilor din raportul de control al IGPF, care are un caracter nesecret, raport în care comisarul şef, în calitate de şef al Serviciului de Control şi Supraveghere Trecere a Frontierei, a primit zeci de teme de rezolvat după ce s-a constatat superficialitate în modul de acţiuni şi a fost sancţionat cu avertisment. După ce SIPI a refuzat să dea curs solicitărilor, cei de la biroul de control intern al ITPF Timişoara au primit misiunea de a afla sursa informaţiilor. Între timp, comisarul şef Popară a venit cu o nouă propunere care riscă să diminueze capacitatea de anchetă în dosarele de contrabandă şi trafic de persoane – poliţiştilor cu avize de poliţie judiciară care lucrează la sectoare să le fie retrase şi să treacă la misiuni de pază a frontierei, iar toate anchetele să fie făcute doar de cei de la Timişoara.

Contactat de PRESSALERT.ro pentru a explica de ce sunt poliţiştii din subordine puşi să investigheze presa, comisarul şef Marius Popară a declarat „vă rog să vă adresaţi inspectoratului şi o să primiţi un răspuns de la comanda inspectoratului. O să primiţi un comunicat foarte simplu şi clar. Asemenea răspunsuri (legate de retragerea avizelor de poliţie judiciară,n.a) nu vi se pot comunica, sunt chestiuni clasificate. Vă spun, nu mai încercaţi să faceţi nimic vizavi de mine pentru că nu fac nimic ilegal. Tot insistaţi cu tot felul de lucruri. Sunt neadevărate (constatările din raportul IGPF, n.a), da, asta pot să vă spun şi atât. Asta pot să vă spun că sunt multe lucruri neadevărate. Nu aş vrea să mă mai sunaţi. Vă rog să vă adresaţi în scris şi o să primiţi răspunsul”.

19 COMENTARII

  1. Aaaaaa, deci strategia șefului pe linie operativă este de a reduce numărul celor ce pot înstrumenta dosare penale pentru a fi …liniște in acest sens și sa poate el și magdalin culege „mierea” ,din puncte sau de unde o fi, liniștiți.
    Mirific !

  2. chiar nimic senzational…sunt lucruri ce tin de ,,bucataria” interna ..in care un frustrat vrea mai sus de cat poate…si atunci apeleaza la presa,care din dorinta de senzational este folosita pe post de ,,arma psihotronica” !

  3. Nimic senzațional, frustrările lui Popara sunt de notorietate și el chiar este împins pe diverse funcții prea mari.
    În rest, sa fim sănătoși că timpul si Dumnezeu le rezolva pe toate.

  4. domnu Popara ….chiar asa?….doar sunteti doctor….cum domne sa propuneti asemenea aberatie….este de rasul curcilor ….avizele de politie judiciara nu sunt niste simple invitatii la nunta….sau chiar asa de rau va incurca baietii astia de la judiciar ….adica aia din teritoriu …ma refer la aia de la C.M.I.I.T……eu propun sa va abtineti de la aberatii de genul asta……si mai puneti mana pe carte ca ati cam cazut pe tanjeala …..ia mai cititi L 364 / 2004 si mai exista un O.M.A.I. si o sa descoperiti la ce se refera aceste ACTE NORMATIVE, in care o sa gasiti intocmai conditiile de acordare si de retragere a avizelor lucratorilor de politie judiciara……asta daca nu ati devenit dvs intre timp o importanta autoritate legiuitoare suprema……AOLEU HALAL SEF MAI SUNTETI….:)

  5. Ce mizerie, bine ar fi dacă fiecare si-ar face treaba pe palierul lui și cei responsabili cu promovările sa le faca in functie calitățile profesionale demonstrate în timp de ci propoziții.
    Asta ar fi cea mai buna soluție pentru crearea unei competiții benefice pana la urmă cetățeanului contribuabil .

  6. Domnu Popara ….chiar asa?….cum puteti sa faceti asemenea propuneri aberante de care rade si curcile ……doar sunteti doctor…..cu ce v.au suparat baietii astia de la judiciar , structurile teritoriale , adica cei de la C.M.I.I.T….unii dintre ei chiar sunt niste profesionisti desavarsiti…..totusi exista niste ACTE NORMATIVE care reglementeaza conditiile de acordare si retragere a avizelor lucratorilor de politie judiciara (Lg.364 / 2004 si un O.M.A.I.) acte normative pe care cred ca nu le-ati citit …asta daca nu intre timp ati devenit o importanta AUTORITATE LEGIUITOARE…..sper ca nu a fost o gluma numirea dvs ca sef de operativ la ITPF TIMISOARA , functie in care dvs sa va jucati asa de-a legiuitorul…..sfatul meu este chiar sa.i sprijiniti pe baietii aia , ca ei fructifica si conduc la finalitate judiciara activitatile de constatare ……si credeti.ma ca este o munca titanica pe care dvs din birou nu o puteti cunoaste intrucat nu aveti capacitatea necesara pt a o intelege……….dar nu conteaza poate maine poimaine o sa ajungeti chestor cu 40 de stele si cinci planete si nu o sa va mai ganditi la aberatii din astea tampite…  

  7. categoric nu trebuie sa il mai criticati pe don Dr.pt. ca este posibil ca intr-un final sa isi dea seama cat este de penibil.individul trebuie lasat in pace sa faca in continuare pe durul,atat in videoconferinte, cat si prin birouri.nici nu stiti ce distractie este in curte, dupa ce Dr. isi emana ineptiile zilnice.asa ca Mariusica tata baga mare.asteptam cu deosebit interes urmatoarele tale alegatii.ia vezi poate dupa ce ii „termini” pe astia cu avizele de judiciar te ocupi putin si de planeta asta ca prea nu te asculta.pai isi permite ea sa aiba miscare de revolutie?!ia tu masuri don Dr.nu te lasa!

  8. Se pare ca deranjeaza don’ doctor in pozitia de adjunct. Nu-i mai pune la treaba dottore si atunci nu te mai musca de dos. S-au obisnuit sa taie frunze la caini si sa nu faca nimic cei de prin curte. 100% toate comentariile sunt facute de cei din curte pe care-i deranjezi. Chiar si articolele sunt comandate de acolo. De ce despre alti sefi si adjuncti ai ITPF-ului nu s-a scris nimic. Toti au bube in cap si au fost atinsi de mierea dulce a CORUPTIEI. Numai ca ceilalti i-au scos pe ziaristi pe la tot felul de mese prin oras si pe la popote.

  9. se impun cateva precizari:marele „specialist” Popara ca sa poa sa fie in stare sa puna pe cineva la treaba, ar trebui ca el insusi sa fie in stare sa faca treaba.dupa cum scrii activezi in curtea itpf-ului,caz in care ar fi trebuit sa cunosti deja, ca structura coordonata in mod direct de „dottore”(s.c.t.f.) are rezultate zero barat.asa ca…Magdaline si alte slugi: „Mars acas”!

  10. Mai justiție, doctorul tău, bolnav mintal, nu are Cum sa pună la treaba pe nimeni deoarece nu știe cu ce se mănâncă problema asta a muncii operative. El eventual poate sa verifice dacă lumea sta la birou intre 8-16 și dacă au reușit din birou, în acel interval orar sa prindă ceva infractori.
    Eu i-as propune domnului mariusica sa instruiască infractorii pt a comite fărădelegi doar în timpul programului de lucru.
    Politia asta de frontieră sigur a fost blestemata sa aibă parte doar de comandanți ,unul mai prostănac decât altul !!!!

  11. Era doar o parere pt ca se observa articolele dar si comentariile ca sunt tendentioase. Poate sunt chiar adevarate si ai si tu dreptate. Nu ma intereseaza nici de dottore si nici de altii. Doar ca sunt toti la fel de unsi cu miere. Si ar trebui sa se scrie chiar de toti si nu doar de unul pt a vedea ca exista echidistanta si adevar. TOTI au aceleasi metehne. Isi impart doar sfera de influenta. Toti capii ITPF-ului sunt la fel.

  12. adevarul este ca e tare de tot mega-propunerea asta a lu’ Doctoru.pacat ca este tragi-comica.pai cum sa coordonezi mai Doctore in exclusivitate taman tu toate dosarele care ar fi facute la nivelul intregii frontiere?!CE GLUMA!PAI TU DACA VEZI UN BANDIT FUGI!NU MAI VORBIM DE PROBATORIU ETC.SI ALTE CHESTII DE FINETE.ramai acolo la aburelile tale si fii fericit cu slugile care inca te mai pupa in fizicul ala al tau de chiftea.

  13. Ce aveți dragilor cu mine !!!
    Care este problema voastră daca eu vreau sa demonstrez încă odată ca pe oriunde trec sunt în stare sa dezbin orice colectiv funcțional și sa promovez nulități asemănătoare mie.
    Sa -mi apropii toate albinuțele posibile pentru a mă linge constant pe labe de mierea din puncte.
    Invidioșilor care sunteți voi!

  14. D-le Bota,ce putem intelege din articolele pe care le faci despre pol.de fr.,ca sunt comandate,din moment ce ataci doar anumite persoane,sau ca ziarist onest si corect,faci investigatii de durata si scrii pt.a stopa unele abuzuri sau nereguli,care din pacate sunt cu duiumul in itpftm!!!???
    Sunt un cititor fidel al ziarului,insa cand vad campanii de presa facute din alte motive decat promovarea valorilor si a bunului mers al lucrurilor,sunt deranjat,ca multi altii,care din diferite motive nu comenteaza. Haideti sa fim cu totii in slujba „lucrului bine facut”!!! SUCCES!

  15. D-le Bota, acest personaj macabru dacă ar fi fost investigat de DNA ,toți am afla de presiunile ce le exercita atât el cât și mortul de Magdalinus , asupra șefilor de puncte sau sectoare pentru ca aceștia sa-i viziteze și sa le livreze diverse atentii.
    Din ce se mai vorbește prin diverse locații cică dacă nu dai cu capul în ușile lor în scurt timp de la primul semn transmis, urmează n controale de „management ” care au rolul de „a te Îndruma” spre a căra șpagă la dânșii.
    Aici aveți o pâine de mâncat domnule BOTA!

  16. in foto generic si pe granicerul Handra …cel cu fermele de la Pilu locul sau de nastere . Zice Falca la Arad ca daca va fi el ministru de interne osa il puna pe handra sef la ipj Arad asta ca sa se razbune pe actualu sef care a indraznit sa ii dea o amenda in campania electorala trecuta. tin sa ii transmit lui ION ca nu i se va indeplini visu……. de a mulge vacuta si la politie,,,,, vom avea noi grija prin metode specifice sa nu mai ajunga oameni incompetenti siiiiiii la conducerea politiei pentru ca acolo se lucreza nu se trindaveste ca la frontiera , In concluzie cu IOHANIS nu mai tine ca si cu igas o sa av

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.