Expoziţie caritabilă pentru prima clinică de recuperare oncologică din România. Cum poţi...

Expoziţie caritabilă pentru prima clinică de recuperare oncologică din România. Cum poţi ajuta

0
DISTRIBUIȚI

Clinica NERA - proiect

Timișorenii vin în sprijinul primei clinici de recuperare oncologică din România. Clinica Nera se construiește în Caraș Severin și este un proiect care are  nevoie de finanțare.

Agenţia Ofensiv Promo, Asociaţia Pro Philarmonia, Filarmonica Banatul şi Galeria Calpe anunță expoziţia cu titlul “Fotoreportajul între cronică şi… tandreţe”, semnată de Marius T. Morariu. Expoziţia face parte din campania Asociaţiei Pro Philarmonia de strângere de fonduri pentru finalizarea Clinicii Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România. Vor fi, mai exact două vernisaje şi o surpriză pentru participanţi. Între 6-20 martie a.c. expoziţia va putea fi vizitată la Filarmonica Banatul – vernisaj vineri, 6 martie, de la ora 17, iar între 24-28 martie a.c. expoziţia se mută la Galeria Calpe (Bastionul Maria Terezia) – vernisaj marţi, 24 martie, de la ora 18.

Achiziţionând un caiet-program al expoziţiei, la preţul de 50 de lei, timişorenii generoşi vor deveni susţinători ai edificării primei Clinici de recuperare oncologică din România, putând, totodată, câştiga la tombolă un city break pentru 2 persoane la Praga – oferit de Agenţia TUI Travel Center – sau un city break pentru 2 persoane la Belgrad – oferit de Agenţia Ultramarin.

Cei cu dare de mână şi suflet bun pot face donaţii în contul Asociaţiei Pro Philarmonia: RO04 PIRB 3700 7209 1000 1000 deschis la Piraeus Bank Timişoara.

Robert Şerban, comentator de artă și scriitor spune că “a face fotografii înseamnă, se spune, a-i da morţii peste degete”. Marius T. Morariu a fotografiat de plăcere, iar acum  imaginile surprinse în sala Filarmonicii Banatul sunt gata să sprijine unul din cele mai interesante proiecte sociale de la noi.

Cunoscut ziarist şi fotograf de presă, Marius T.


Morariu a debutat într-o publicaţie studenţească (Forumul studenţesc) în anul 1979. După numai trei ani s-a făcut remarcat, un juriu din care făceau parte Livius Ciocârlie şi Cornel Ungureanu decernându-i titlul de “Cel mai bun jurnalist-student din Centrul Universitar Timişoara”. Acelaşi titlu, mai puţin partea cu “student” i-a fost acordat şi în 2002, de Asociaţia Presei Timişorene.

Marius T. Morariu mărturiseşte că a început să fotografieze în 1995, de nevoie, după ce nişte colaboratori angajaţi într-un contract de promovare a imaginii unei instituţii culturale timişorene i-au tras clapa. “Nu am regretat niciodată că m-am apucat de fotografie. Din contra. Deseori, înseamnă enorm să ai posibilitatea să surprinzi imaginea potrivită.”, ne-a spus realizatorul expoziţiei.

În prezent, conduce o casă de editură presă şi publicitate, pe care a înfiinţat-o la trei ani după revoluţie, iar de 14 ani editează singurul periodic economic care se distribuie gratuit în Regiunea de Dezvoltare Vest, către antreprenoriatul de top.

Expoziţia aceasta vine dintr-o poveste mai veche a fotografului iubitor de frumos şi armonie. Ea face parte dintr-o serie a autorului, din care cel mai cunoscut episod s-a consumat în campania electorală din anul 1996 – “Fotoreportajul între cronică şi… anecdotică politică”.

Pe simezele celor două spaţii expoziţionale se vor găsi peste 60 de fotografii, care pot fi şi achiziţionate. “Prin aducerea unui aport la astfel de iniţiative, împreună, putem să creăm o lume mai bună, cultura, în diferitele ei forme de exprimare, fiind piatra de temelie a unei atitudini proactive şi a unui viitor mai bun.”, spune Maria Grapini, preşedintele Asociaţiei Pro Philarmonia.

Prima clinică din România pentru recuperare oncologică, Clinica NERA, e în construcţie. Stadiul lucrărilor e avansat, dar e nevoie de mult sprijin din partea populaţiei, pentru ca totul să fie finalizat. “În condiţiile în care România are cei mai deterioraţi indicatori de cancer în rândul ţărilor europene, în Valea Nerei se naşte prima Clinică de Recuperare Oncologică din România. Clinica NERA se construieşte într-o zonă curată, fără poluare şi este destinată bolnavilor cu cancer în stadiu iniţial. Clinica va avea departamente specifice cercetării oncologice şi tehnicilor de recuperare aplicate în oncologia modernă. Stadiul lucrărilor e avansat, dar mai avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Vă exprimăm recunoştinţa noastră, în numele bolnavilor ce vor beneficia de îngrijiri în aceasta Clinică”, după cum arată prof.univ.dr. Pavel Chirilă, directorul Fundaţiei Sfânta Irina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.