INCOMPETENŢĂ Proiectul de transport public pe canalul Bega al primarului Robu, făcut...

INCOMPETENŢĂ Proiectul de transport public pe canalul Bega al primarului Robu, făcut PRAF la PRESSALERT LIVE. De ce este fantasmagoric şi irealizabil VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Bîrsan 7

Nicolae Bîrsan, preşedintele Eco Nautic Club a făcut dezvăluiri incendiare despre lipsa de profesionalism cu care Primăria Timişoara a tratat proiectul transportului public pe Bega, în această seară la PRESSALERT LIVE. Bîrsan a descris comunicarea cu primarul Nicolae Robu şi viceprimarul Dan Diaconu ca fiind „un dialog al surzilor”.

Acesta a povestit că „în 2012, din dialogul pe care l-am avut cu ei, am tras concluzia că intenţionează să facă acest serviciu de transport public cu nave de mari dimensiuni. Vorbeau de excursii la Sena, la Paris, să vadă cum funcţionează transportul public acolo”, a spus Bîrsan despre primarul Nicolae Robu, viceprimarul Dan Diaconu şi şeful Direcţiei Tehnice, Culiţă Chiş.

Preşedintele Eco Nautic Club le-a explicat şefilor din primărie că nu poţi compara merele cu perele şi că este nevoie de un studiu adecvat nevoilor urbei de pe Bega, însă sfaturle nu i-au fost luate în considerare. „Le-am spus încă de atunci că nu au ce să caute la Paris că navigaţia pe Bega trebuie stabilită pe Bega că nu poţi să compari Bega cu Sena şi Timişoara cu Paris. (…) Nimic nu putea fi realizat la Paris. Le-am spus domnului viceprimar şi lui Chiş Culiţă că trebuie să se realizeze un studiu pe Bega, luând în considerare dimensiunile canalului, viaţa sportivă care există pe canal. Timişoara este un oraş cu tradiţie în canotaj şi generează campioni la caiac-canoe. Părerea mea e că nu poţi să distrugi această tradiţie.(…) Dacă primăria va introduce pe canalul Bega transportul public, căpitănia portului va trebui să scoată sportul şi agrementul de pe canalul Bega, cele două nu pot coexista”, a mai declarat preşedintele Eco Nautic Club.

Mai mult, Bîrsan spune că, în varianta actuală, transportul pe Bega nu este fezabil şi că „e un discurs politic care nu are nicio substanţă şi nicio bază materială, ruta navigabilă este de opt kilometri pe acestă rută, au instalat nouă staţii de îmbarcare care vor fi deservite de şapte vaporetto. (…) Ca să parcurgi fizic traseul durează 44 de minute.


(…) Canalul Bega nu este construit pentru trafic de viteză şi nu este construit pentru trafic cu ambarcaţiuni mari”. Într-un răspuns primit de la Primăria Timișoara, oportunitatea introducerii transportului public pe Bega este justificat prin faptul că trebuie ca până în 2030 canalul trebuie reamenajat pentru ca timișorenii să poată circula cu vaporașe.

Proiect fără logică

După ce a atenţionat asupra caietului de sarcini de la licitaţia pentru vaporetto, Bîrsan a explicat că există anumite porţiuni pe Bega în cara vapoarele nu vor putea întoarce pentru a prelua oamenii din staţii având restricţii chiar şi pentru apropierea faţă de mal.

“Adâncimea căii navigabile trebuie să fie de minim 1.50 m. Adâncime de 1.50 m, pe canalul Bega, este la doi metri jumătate de la mal. Sub suprafaţa apei există un zid care ţine bolovanii, după care, în 2009, când s-a făcut decolmatarea, s-a introdus un alt rând de bolovani care ţine gardul de lemn. În replică, primăria a trimis nişte planuri de pe vremea defunctului Nicolae Ceauşescu care atestă că pe Bega au circulat şi întors şi ambarcaţiuni mai mari şi prin care se explica existenţa a doar patru staţii de îmbarcare”, a explicat Bîrsan.

Mai mult, preşedintele Eco Nautic Club spune că a cerut clarificări vizavi de caietul de sarcini întocmit de primărie. „Am primit răspuns de la domnul primar Robu. Un răspuns cel puţin hilar. Una din întrebările pe care am pus-o era referitoare la necesitatea unui serviciu de transport public pe Bega. întrebam dacă crede că este necesar, dacă există densitate pe marginea canalului care să justifice un transport de şapte vapoare cu aproape 500 de locuri per total. (…) Răspunsul care a venit a fost că la Budapesta primarul a declarat că ce minunat este cu vapoarele de pe Dunăre, La Paris la fel, că la Lisabona şi la Praga la fel”. Bîrsan a concluzionat că, în răspunsul său, edilul nu a ţinut cont de diferenţa de dimensiune şi populaţie dintre Timişoara şi oraşele amintite mai sus.

Bîrsan a dezvăluit și motivul pentru care nu s-a prezentat nimeni la licitația organizată de Primăria Timișoara – termenul de livrare a celor 7 nave de transport – trei luni din momentul câștigării proiectului. Invitatul de la PRESSALERT LIVE a povestit că în timpul procedurii o firmă interesată a solicitat modificarea termenului, explicând că este imposibil de proiectat, executat, livrat și omologat cele șapte vaporetto, dar municipalitatea a respins solicitarea.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.