Iohannis: „Rolul României este de a fi un reper de stabilitate în...

Iohannis: „Rolul României este de a fi un reper de stabilitate în zonă și de gândire politică înțeleaptă”

0
DISTRIBUIȚI

klaus iohannis 02_resize

Președintele Klaus Iohannis a apreciat sâmbătă că rolul României în contextul tensiunilor de la granița estică a Uniunii Europene (UE) este acela de a fi „un reper de stabilitate în zonă și de gândire politică înțeleaptă”.

„Recentele vizite în Republica Moldova și Germania mi-au oferit, din două perspective diferite, o imagine mai nuanțată asupra situației geopolitice actuale.


Rolul României este de a fi un reper de stabilitate în zonă și de gândire politică înțeleaptă în contextul tensiunilor și al pericolului de la granița de est a Uniunii Europene”, a scris președintele pe contul său de Facebook, relatează Agerpres.

Totodată, șeful statului a precizat că soluțiile de pace și prosperitate pot apărea numai din întâlnirea Estului cu Vestul.

„La Chișinău, am vorbit despre drumul european pe care îl are de parcurs Republica Moldova, iar la Berlin despre drumul pe care îl are de parcurs Uniunea Europeană către țări expuse instabilității precum Republica Moldova. Numai din această întâlnire a Estului cu Vestul pot să apară soluții de pace și speranțe de prosperitate. Este o temă de reflecție politică pe care o voi adânci cu prilejul vizitei mele la Kiev”, a susținut Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.