Monica Tatoiu, către studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara: “Nu...

Monica Tatoiu, către studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara: “Nu sunteți culți. Trebuie să citiți ca să nu ajungeți ca Marian Vanghelie”

5
DISTRIBUIȚI

monica tatoiu

Zeci de studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara au primit sfaturi, astăzi, despre cum să reușească în carieră, de la femeia de afaceri Monica Tatoiu, dar și de la Anton Anton, fost ministru al Educației. Monica Tatoiu le-a adresat studenților un mesaj ferm: “Trebuie să citiți ca să nu ajungeți ca Marian Vanghelie. Asta e marea voastră problemă, nu sunteți culți. În România nu se citește și veți ajunge să vă bateți pe piața muncii cu ungurii, țară în care se citește de zece ori mai mult ca în România”. Anton Anton a fost de acord cu Monica Tatoiu în ceea ce-l privește pe Marian Vanghelie, despre care a spus că “nu a citit nicio carte, în afară de almanah”.

În timpul conferinței de management al carierei, Monica Tatoiu a vorbit și despre experiența la Oriflame România, companie pe care a condus-o timp de 14 ani, când a observat că “veneau tineri de pe băncile facultății să se angajeze și nu știau să facă nimic, dar voiau salariu mare, mașină și un anumit tip de telefon. Dar, dacă vorbim de marketing, nu știau să vorbească, să zâmbească”. Tocmai de aceea, femeia de afaceri le-a transmis studenților de la Universitatea de Vest din Timișoara că “dacă vreți în viață să nu muriți de foame și să nu fiți sclavii unora mai șmecheri decât voi, primul lucru pe care trebuie să-l acceptați în primii 10-15 ani de muncă este să puneți osul la treabă, să munciți mai mult decât se cere de la voi”.

De asemenea, femeia de afaceri consideră că nu poți reuși în carieră dacă nu faci compromisuri și dacă nu ai mentori extraordinari.


“De câte ori vedeți un om ca mine, vedeți vârful iceberg-ului. În spate se ascund nopți nedormite, lacrimi, de care îți amintești cu tristețe. Ca să reușești în viață nu poți singur, îți trebuie un partener de viață și fără credință nu se poate, fără o relație cu creatorul ești singur”, a mai explicat Monica Tatoiu.

anton anton

Anton Anton, fost ministru al Educației, a povestit de ce crede că a avut succes în carieră. Astfel, Anton Anton a precizat că “am avut noroc de părinți extraordinari, de profesori extraordinari, de putere de muncă, de o meserie pe care am iubit-o. Dacă faci ceva ce-ți place, succesul este sigur. Am avut noroc de un loc de muncă bun, de minte și de un pic de noroc. Consider că asumarea responsabilității este unul din pilonii fundamentali ai unei cariere, dacă vrei să ai o carieră de succes, în care să avansezi”.

În finalul conferinței, provocată de o studentă, Monica Tatoiu a vorbit și despre cum poate o femeie să aibă succes în carieră. Omul de afaceri a precizat că “dacă ești înnebunită să fii numărul 1, sexul nu mai contează, mintea nu are sex”. Întâlnirea s-a încheiat cu o dezbatere între Monica Tatoiu și Anton Anton cu privire la cărțile clasice versus cărțile în format electronic.

5 COMENTARII

  1. Studentii s-au lasat mustruluiti de aceasta tanti ? De unde stia ea ca cei de fata „nu sunt culti” ? Ea a citit altceva decat albumele Oriflame ? E drept, pare a fi, mai nou, o anal-ista de succes…

  2. Incep prin a spune ca am o atitudine perfect neutra fata de Monica Tatoiu, pentru ca nu o urmaresc si nici nu ma uit la emisiunile in care dansa apare, insa, din punct de vedere al unui om care a fost in sala la conferinta de ieri, pot sa spun ca cele 2 replici care au fost undeva la 5% din ce s-a discutat in conferinta.

    Mi se pare absurd ca in situatia unui articol care evidenteaza 2 replici „care aduc mai multi cititori” toata lumea care nu a participat la conferinta sa aibe impresia ca doar atat s-a intamplat (poate e doar o impresie de-a mea. sper)

    Prin urmare…. da, cred ca ar trebui sa cititi mai mult (despre acest eveniment) inainte sa va lansati in pareri, presupuneri sau comentarii.

  3. Dizgratioasa doamna apare in costum de baie la tv. si vorbeste numai tampenii. In ce scop nu pot sa pricep. Are o varsta la care se poate opri din a mai fi ridicola.

  4. Este oare vreun eveniment la care sa nu vina lipici aceasta fiica de colonel securist ce era singura ce-si permitea sa fumeze in cantinele studentesti timisorene in anii’ 80???si atunci,ca si acum era bolnava sa povesteasca si sa aibe in preajma tot felul de fraieri sau asa zisi admiratori care sa se hlizeasca la ea in gura….
    Mi-e deja scarba sa o mai vad pe tot felul de „sticle”de la tot felul de televiziuni,…….scarba pentru ca e tot ca si Elena Udrea,o cucoana infocata si nesimtita,ce se da „blonda suprema” si care pretinde ca se pricepe la toate,….
    Ce ar fi sa ne mai lasi putin in pace cucoana????? ce e prea mult strica,…devine chiar daunator,….parol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.