Rectorul UVT nu vrea să cedeze municipalității fosta popotă din zona Oituz...

Rectorul UVT nu vrea să cedeze municipalității fosta popotă din zona Oituz pentru realizarea unei parcări subterane, în schimbul Primăriei Vechi. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

 

primaria veche

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, nu vrea să facă schimbul de proprietăți propus, ieri, de Nicolae Robu. Primarul Timișoarei a anunțat că municipalitatea este interesată de fosta popotă din zona Oituz, proprietatea Universității de Vest, unde se dorește realizarea unei parcări subterane cu peste 1.000 de locuri. În schimbul fostei popote, reprezentanții municipalității ar fi dispuși să ofere Universității de Vest clădirea Primăriei Vechi din Piața Libertății.

Astăzi, rectorul Marilen Pirtea a anunțat că vrea să cedeze terenul pentru realizarea unei parcări subterane, însă nu în schimbul Primăriei Vechi.


„Sunt de acord să cedez terenul pentru parcare în cadrul unui schimb corect și care să corespundă strategiei viitoare de dezvoltare a UVT. Mulțumesc primăriei pentru concesionarea clădirii Primăriei Vechi pe 49 de ani, este foarte utilă Universității de Vest, dar în strategia UVT intră și alte obiective instituționale. Cred că vom găsi împreună cu Primăria Timișoara soluții”, a declarat pentru PRESSALERT.ro Marilen Pirtea.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara a anunțat și care sunt obiectivele instituționale propuse. Astfel, UVT dorește să creeze un sistem de învățământ pe toate palierele, sub umbrela sa, de la cel de grădiniță la cel liceal. De asemenea, universitatea timișoreană consideră că și infrastructura sportivă este prioritară. „Suntem preocupați de dezvoltarea bazei sportive la nivel de Universitate, una care să deservească întreaga comunitate. Ne-am propus să investim resurse în acest sector prioritar pentru un oraș ca Timișoara, să oferim oamenilor toate condițiile desfășurării sportului de performanță. Pentru asta, este nevoie de implicarea întregii administrații locale. În fond, baza materială și sportivă a Universității aparține întregului oraș“, adaugă Marilen Pirtea.

În final, rectorul Universității de Vest din Timișoara anunță că „orice discuție în care Universitatea se angajează alături de ceilalți reprezentanți ai administrației locale trebuie să aibă o finalitate cu efect pozitiv cât mai larg”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.