Şeful IPJ Timiş, Ion Mirescu a găsit soluţia „minune” pentru stoparea violenţei...

Şeful IPJ Timiş, Ion Mirescu a găsit soluţia „minune” pentru stoparea violenţei în şcoli. La ce gest EXTREM a recurs un grup de tineri

0
DISTRIBUIȚI

ion_mirescu

Numărul infracţiunilor produse în şcolile din Timişoara a scăzut cu 29, 03% faţă de anul trecut. Şeful interimar al IPJ Timiş, Ion Mirescu, a prezentat astăzi o statistică aferentă perioadei septembrie 2014 -ianuarie 2015. Practic în acest interval au avut loc 22 de infracţiuni cu nouă mai puţine decât anul precedent. Mirescu a specificat că în trei din cele 22 de cazuri este vorba de şcoli care nu au pază asigurată de IPJ şi IJJ. Din cei 11 autori, doar nouă au fost elevi, iar majoritatea infracţiunilor au fost sesizate de victime sau de alţi elevi. Şeful IPJ Timiş a identificat şi o posibilă soluţie pentru reducerea numărului de infracţiuni. Acesta a spus că „în mare parte acestea sunt cauzate de lipsa dotării cu sisteme de supraveghere video în unităţi învăţământ lipsa de informare sunt foarte multe fapte care se referă la sustrageri sau pierderi de telefone mobile şi am constat că ar fi bine ca familiile elevilor să fie informate mai bine pentru a evita să aibă asupra lor sau să folosească telefoane mobile la şcoli”.

Mai mult, pe viitor, la sediul IPJ Timiş, vor avea loc întâlniri între reprezentanţii şcolilor şi cei ai forţelor de ordine pentru a stabili măsurile necesare reducerii infracţionalităţii.


Prefectul judeţului Timiş Eugen Dogariu a spus că „planul începe să aibă efect, de asemenea constatăm că numărul infracţiunilor cu violenţă a scăzut ceea ce este un lucru foarte bun. Vedem că toate infracţiunile care s-au comis în semestrul I au fost în incinta şcolii şi cred că aici mai avem de lucru cu inspectoratul şcolar, dar şi cu poliţia şi jandarmeria pentru a realizarea de programe de prevenire”. Mirescu a mai menţionat că, recent, în vecinătatea Liceului Obradovici un cetăţean care a sesizat forţele de ordine pentru că mai mulţi tineri făceau gălăgie. Aceştia au avut un comportament agresiv faţă de cel care a intervenit pentru a reclama şi a fost ameninţat cu un pistol de metal neînregistrat, iar situaţia a fost soluţionată de Gruparea Mobilă de Jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.