Timişorenii de la Sebastian Spanache Trio susţin primul lor concert din acest...

Timişorenii de la Sebastian Spanache Trio susţin primul lor concert din acest an în capitala Austriei

0
DISTRIBUIȚI

sebastianspanachetrioPrimul concert din acest an al timişorenilor care alcătuiesc formaţia Sebastian Spanache Trio va avea loc în capitala Austriei, în data de 24 februarie, evenimentul urmând să se desfăşoare în Pygmalion Theater din Viena. Concertul este organizat de Rumänisches Kulturinstitut Wien şi Asociaţia Culturală Kabaitan iar biletele de intrare costă 20 de euro. Formaţia Sebastian Spanache Trio a câştigat Best Album la premiile revistei Sunete, pentru discul „A Pasha’s Abstinence. Celelelalte albume care au concurat în această categorie au fost Alexandrina – Flori de spin; Subcarpati – Pielea de găină; Byron – Melancolic; Grimus – Emergence; Theory of Mind – Theory of Mind şi Shadowbox – 100Hz. „A Pasha’s Abstinence” este al doilea album de studio al artiștilor timișoreni, a fost lansat în luna aprilie a anului trecut, printr-un concert inedit, fiind primul concert amplificat cu sistem silent (pe principiul silent disco, cu căști) în România.

De asemenea, acesta a beneficiat și de un turneu de promovare, cu concerte în țară dar și în afara ei, mai exact în Budapesta și Szeged.


DVD-ul trupei. „Live on the Eiffel Bridge” a fost filmat în timpul concertului de lansare al albumului „A Pasha’s Abstinence”. Din 2011 până acum, Sebastian Spanache Trio a avut o activitate concertistică intensă, atât pe plan național cât și internațional, cu participări în cadrul unor festivaluri importante, din care amintim: JazzTM, GreenHours JazzFest, Arcub Jazz&More, Mupa Budapest Jazz, DixieJazz Fest Bulgaria și altele, împărțind scena cu artiști de talie mondială, cum ar fi Richard Bona, Hidden Orchestra, Adam Bałdych Imaginary Quartet sau Robert Mitchell’s Panacea. De asemenea, în 2013, trioul a plecat în turneu european cu concerte în Polonia, Ungaria, Slovacia, Croația și Serbia. La sfârșitul anului 2013, Sebastian Spanache Trio a câștigat premiul cel mare, la prima ediție a Festivalului/Concurs Johnny Răducanu din Brăila, Trofeul Johnny Răducanu. Trio-ul are la activ două albume lansate oficial, în 2013 și în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.