Un bărbat diagnosticat cu gripă porcină a murit, în vestul țării. Ce...

Un bărbat diagnosticat cu gripă porcină a murit, în vestul țării. Ce spun medicii

0
DISTRIBUIȚI

spital-arad

Un bărbat de 42 de ani, din Arad, a murit după ce a contactat virusul AH1N1, iar un altul, de 38 de ani, din aceeași localitate, se află în stare critică la Spitalul Judeţean Arad.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, primul caz de gripă pandemică AH1N1 din judeţ a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni.


Bărbatul de 42 de ani, obez, a ajuns la spital în stare gravă. După starea lui s-a complicat, pacientul a fost trimis la Timișoara, la „Victor Babeș”, unde s-au prelevat probe, iar Institutul Cantacuzino a confirmat faptul că suferea de gripă porcină. „Cazul a fost transferat la un spital din Timişoara, iar Institutul Cantacuzino a confirmat virusul pandemic AH1N1. Din păcate, pacientul avea obezitate morbidă, peste 150 de kilograme şi, în pofida vârstei, organele sale au cedat pe rând”, a declarat managerul SCJU Arad, Teodora Olaru.

Al doilea caz a fost înregistrat la începutul acestei săptămâni, iar pacientul are 38 de ani şi este de asemenea în stare critică. Şi acesta are obezitate morbidă şi afecţiuni renale preexistente, astfel că virusul a generat o serie de complicaţii, iar organele vitale sunt afectate grav.

„Pacientul a fost izolat. Este cu insuficienţă respiratorie, fiind intubat la Terapie Intensivă. Prognosticul este rezervat, starea pacientului fiind deosebit de gravă”, a mai spus Olaru.

Membrii familiilor celor doi bărbaţi au fost testaţi, dar în cazul lor nu a fost confirmată îmbolnăvirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.