Zeci de percheziții la contrabandiștii de țigări din Timiș și Caraș-Severin. UPDATE...

Zeci de percheziții la contrabandiștii de țigări din Timiș și Caraș-Severin. UPDATE Cum încerca rețeaua de traficanți să evite autoritățile

4
DISTRIBUIȚI

 

deta02_resize

35 de percheziții au efectuat în acestă dimineață polițiștii de la Crimă Organizată și trupele speciale ale poliției și jandarmeriei în județele Timiș și Caraș-Severin, fiind vizați membrii unei grupări specializate în contrabanda cu țigări.

Ancheta celor de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Caraș-Severin a scos la iveală faptul că în spatele celor care vindeau țigări de contrabandă în piețele din Reșița se află o rețea extrem de bine pusă la punct. Investigațiile coordonate de DIICOT au dus la stabilirea modului în care erau aprovizonați vânzătorii – țigările erau introduse peste câmp, din Serbia, sau aduse ilegal din Ucraina. Ulterior, baxurile de țigări erau transportate către piețe, liderul grupării preferând să se aprovizioneze cu cantități relativ mici, pentru a nu atrage atenția. În fiecare zi erau distribuite între 5 și 6 baxuri de țigări. În timpul monitorizării, polițiștii au interceptat mai multe transporturi cu țigări de contrabandă.

În această dimineață, oamenii legii au descins la locuințele suspecților. În Timiș, anchetatorii au intrat în 12 locații din Timișoara, Moravița, Deta și Lugoj. Printre cei percheziționați se află Bojidar Colojoară, dar și Mihaela Sârbu, fost viceprimar al comunei Moravița.

UPDATE Conform unui comunicat al IPJ Caraș, activitatea grupării s-ar fi desfăşurat după anumite reguli.


Contactul direct între membrii grupării era evitat, legătura fiind asigurată de către lider, iar comunicarea în ceea ce privește traseele de transport, locurile de depozitare sau de distribuire era codificată. Pentru asigurarea transporturilor, membrii grupării ar fi folosit antemergători şi staţii de emisie recepţie, traficând astfel peste 77.000 de pachete de ţigări.

La sediul DIICOT Caraş-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, 30 de persoane.

4 COMENTARII

  1. Lasa sa va prindă pe toți cei care a-ți avut figuri în cap gesturi . Și as vrea sa va iei pe TOȚI ! Va urez succes în continuare ! Va pupa tata hahahhahahahahahhahahahahah

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.