Zeci de timișeni de etnie rromă, cu dizabilități sau mame cu mulți...

Zeci de timișeni de etnie rromă, cu dizabilități sau mame cu mulți copii și-au găsit un loc de muncă, în cadrul unui proiect european. De ce se plâng angajatorii

0
DISTRIBUIȚI

IMG_5487 (1)

40 de persoane din județul Timiș au reușit să-și găsească un loc de muncă, după ce au urmat mai multe cursuri de calificare, și nu numai, în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană.


Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, care au implementat proiectul „Integrat, Activ, Independent! Facilitarea integrării pe piața muncii a grupurilor vulnerabile din județul Timiș”, și-au găsit un loc de muncă persoane de etnie rromă, cu dizabilități, din familii monoparentale sau cu mai mult de doi copii. Marea majoritate a beneficiarilor proiectului au fost recrutați din zonele rurale.

Carmen Bâtcă, manager de proiect, a ținut să precizeze faptul că angajatorii au fost foarte deschiși în a le oferi un loc de muncă acestor persoane. „Angajatorii, în ultimii ani, sunt mult mai deschiși pentru că noi avem mai multe parteneriate făcute atât la nivel de Timișoara, cât și la nivel de Lugoj, în special cu companii din domeniul automotive. Problema e de partea cealaltă, pentru că, de-a lungul timpului, o parte din beneficiari au fost obișnuiți să fie tolerați și când e vorba de disciplină e puțin mai greu în a-și păstra locul de muncă”, a explicat Carmen Bâtcă. În total, beneficiare ale proiectului european au fost aproape 318 persoane care aparțin grupurilor vulnerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.