Adrian Orza, apel la calm în CLT. De ce nu vrea să...

Adrian Orza, apel la calm în CLT. De ce nu vrea să atace direct adversarii politici

0
DISTRIBUIȚI

orza3

Șef de ședință la plenul de ieri, unde primarul Nicolae Robu s-a remarcat prin crizele de nervi al adresa consilierilor care au votat reducerea bugetului ACS Poli, consilierul independent Adrian Orza a lansat un apel la pace.

„Am încercat cât am putut să mențin o anumită conduită. Nu mi-am propus niciodată, când sunt președinte, să fie situații în care să se ajungă la tăiat de microfon, dar am fost 12 ani viceprimar și de foarte multe ori a existat pentru unii tentația aruncării cu vorbe grele spre oponenții politici.


E o situație tensionată la nivelul întregii țări. După ședință chiar le-am spus unor colegi care se află la primul mandat că, exceptând unele cuvinte grele care s-au spus la nervi, se poate să rezulte anumite blocaje. Eu am dat exemplul acesta cu Parcul Copiilor, unde am avut blocaje care au ținut șapte ani. O generație de copii a ratat plăcerea de a se folosi de acest parc din cauza unor conflicte inutile penibile și despre care astăzi probabil protagoniștii nici măcar nu își mai duc aminte, nu mai știu de ce au votat împotrivă. Dau exemplul ăsta cu Parcul Copiilor pentru că e unul care descrie bine genul de inepție dusă la extrem în a implica politica în administrația locală. Politica se face în Parlament. Mă refer la acest gen de atmosferă care ar trebui evitată de toți cei din consiliu care au tendința să folosească cuvinte mai grele”, a spus Adrian Orza.

Întrebat dacă e normal ca primarul Nicolae Robu să ameninţe consilierii, Orza a spus că „nu vreau să spun x e de vină sau y. Nu asta e intenția mea. M-am ferit întotdeauna să fac aprecieri personale legate de anumiți colegi. Ceea ce fac este doar un apel la decență și la echilibru în consiliul local. Toți suntem acolo colegi. Chiar dacă suntem adversari politici suntem colegi și suntem chemați să rezolvăm situații și probleme. Pe cât posibil răbufnirile ar trebui estompate și trecute undeva în subsidiar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.