Aruncaţi cu pietre! Sunt PENTRU AVORT!

Aruncaţi cu pietre! Sunt PENTRU AVORT!

89
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Sâmbătă am avut neplăcerea să citesc o ştire despre un marş împotriva avortului la Timişoara. O acţiune care se petrece de ani buni de zile şi care e aplaudată de multă lume. Înţeleg şi sunt conştientă că citind titlul mulţi dintre voi mi-ar spune că dacă mama mea făcea avort, nu eram nici eu aici. Nu sunt pentru crime. Şi da, sunt pentru viaţă. Dar sunt şi pentru avort. Cu tot respectul pentru toţi cei care se dau mari activişti de orice fel, un preot nu poate spune nimic despre avort. Un bărbat nu poate face asta. Fiindcă el nu poate da viaţă. El nu ştie cum e să porţi un copil în pântece sau cum e să faci un avort. Niciunul din oamenii aceia care ies şi strigă în stradă că luptă pentru viaţă nu cunosc vieţile celor pe care le condamnă că fac avort. Nu ştiu dacă ele sunt femei bătute, violate sau dacă sunt doar tinere care lipsite de iubirea părinţilor au ales căi greşite.


Oameni buni, nu le mai puneţi încă un bolovan la gât. Un avort e o TRAUMĂ! A cere oricui să păstreze un copil pentru că aşa vreţi voi e O ABERAŢIE.
Am senzaţia uneori că trăim o psihoză sufocantă. Să faci sex e păcat, să faci avort e păcat, să iei anticoncepţionale e iar păcat. Iar dacă nu faci sex, o dai în altele, doar ipocriţii nu admit asta. Deci ce ne facem până la urmă?
Eu zic şi cred că fiecare e liber să decidă ce şi cu cine face. Nu cred că o femeie care face avort poate fi mai vinovată decât un om care pretinde că luptă pentru viaţă având pretenţia că este în măsură să le spună altora ce este mai bine pentru ei. La ce e bună o viaţă dacă e musai să o trăieşti după reguli stupide impuse de alţii? Mai e a ta? Pentru ce luptați? Nimeni nu poate şi nu are dreptul să impună cuiva cum să îşi trăiască viaţa. Ne pierdem zilnic în marea de promisiuni de mai bine, dar uităm să fim oameni. Să ne vedem de treaba noastră. Suntem organismici când judecăm şi punem etichete și ne vrem divini când le spunem altora cum să trăiască. Asta nu e evoluţie. E prostie în formă pură, penibilă, agresivă şi contagioasă. Sigur, natalitatea o fi în scădere, dar ăsta nu e un motiv să turnăm copii pe bandă rulantă. Statul să facă bine să ofere locuri de muncă şi condiţii decente de trai, apoi discutăm de copii, educaţie, condiţii şi altele. Asta desigur dacă nu cumva stimații activiști care propagă vina în rândul femeilor, fără să știe la ce duce asta, au un fond ascuns din care pot întreține copiii a căror naștere o trâmbițează. Un copil e o binecuvântare, dar între o viață de vis și una de coșmar e doar granița dintre un părinte pregătit și un iresponsabil care doar iubește sexul și pentru care un copil e o greșeală. Grijă mare!

89 COMENTARII

  1. Nu niste oameni stupizi sunt impotriva avortului ci Dumnezeu. Iar Dumnezeu ne e preotul,nu e barbatul,ci creeatorul. Ucizi cu buna stiinta,nu astepta sa fi iertat 🙂 Daca ai putina minte te mai gandesti.
    Vizavi de ideea: „daca o femeie a fost vioala” si nu-si doreste copilul. 90% vina este a ei,probabil fustita scurta si decolteul generos nu i-au lipsit. Bolnavii violatori trebuie si ei atrasi de ceva. Si apoi, copilasul ce vina are ca a fost conceput? El tot un sufletel de aur are,tot aceeasi inocenta si tot aceeasi dragoste pt mama. Cum poti decide ca-l omori fara sa sti cat de mult te va iubi si cata bucurie iti aduce? Asa cum ti-ai omora un copilas de 8 ani,acelasi lucru il faci cand e in pantece. Dar rasplata voastra e la Dumnezeu,fiti siguri! O generatie criminala,aici s-a ajuns.
    Si nu,nu sunt pt marsurile anti avort. Sunt pt citirea Bibliei si respectarea ei,de aceea am atata bucurie in viata.

    • rusineeeeeeeeeeee! ma revolt pur si simplu in fata unei afirmatii de gen: ” femeia , daca e violata, cu siguranta si-a ‘ cautat-o’ prin felul ei de a se imbraca sau a se purta”. asemenea gandire este egala cu fapta in sine. Nici o fiinta de pe planeta asta, n-ar trebui sa treaca prin asa ceva, indiferent de orice!!! Dar cele care sunt linistite, copilele de cativa ani, cu ce-au fost vinovate?! Doamne fereste de oameni cu asa judecata!

    • Dumnezeu inseamna bunătate si iertare nu ura si pedeapsa asa cum transmiți prin comentariul tau de o cruzime pura. Lăsând la o parte avortul, cum poți spune ca 90 la sută e vina unei femei pentru ca a fost violată? Fiecare om este responsabil pentru faptele sale, singurul vinovat este acela care a comis fapta, ideea asta e la fel de bolnavă cum este si violatorul care obligă o persoana sa facă sex impotriva voinței ei. Sunt convinsă ca daca tu sau fiica ta erați violate nu mai aveai aceeasi idee bolnavă, iti spălai un pic ochii manjiti de minciună si judecare. Macar nu te mai ascunde in spatele bibliei sa iti judeci semenii cu nerusinare si ipocrizie. „Bolnavii violatori trebuie si ei atrasi de ceva” halal… si pedofilul trebuie atras de ceva.. poate invinovatesti copilul ca a stat in parc… pedepsită ar trebui sa fi tu pentru aruncarea vinei in stânga si in dreapta.

    • Sa te fereasca Dumnezeu, doamna sa cazi victima a violului…nu am simtit de mult asa un impuls de a jigni pe cineva ca atunci cand am citit ineptiile pe care le-ati debitat. O victima a violului e vinovata, ca poarta fusta scurta? In ce lume traiesti, esti o taranca ce nu a calcat granita catunului si nu a auzit de miile de femei din India violate, de femei din zone de razboi violate de grupuri de soldati, de fetite abuzate cand poate nici nu au atins varsta pubertatii…si da, in foarte multe dintre aceste cazuri apar copii…si poate daca ti s-ar intampla, te-ai mai gandi daca vrei sa traiesti fiecare clipa a vietii privind in ochii copilului si gandindu-te care din aia 20 care ti-au omorat familia si te-au violat pe tine o fi „fericitul tata”…

    • Draga doamna,

      Exista cazuri de violuri in randul fetitelor care raman insarcinate, asta presupune ca un copil sa aiba un copil?! Exista cazuri in care femeile violate n-au fost deloc indecente si nu au provocat trezirea unor instincte sexuale animalice prin comportament sau vestimentatie; exista femei casatorite si violate de propriul lor sot, stiati asta? Sunt ferm convinsa ca autoarea acestui articol n-a abordat subiectul violului in discutie precum a fost interpretat de dumneavoastra. Da, ati demostrat ca va este de departe mult mai usor sa judecati decat sa intelegeti sau sa rationalizati. Avortul este un subiect sensibil si viziunea fiecarui om asupra lui tine de mediul din care provine, cultura, religie, si altele; recomand ca ipocrizia sa fie lasata la o parte, sunt ferm convinsa ca orice femeie ajunge sa intrerupa o sarcina la un moment dat din diferite motive, care de altfel sunt personale. Prin interzicerea avortului se ia omului(femeii) dreptul la libera alegere. Cat despre Biblie, daca stiti s-o cititi asa cum se citeste ea defapt va felicit si va admir; dar, daca aveti impresia ca se citeste ca pe un roman, sau orice alt material de lectura doriti sa-l luati in calcul, va rog sa nu o mai pomeniti… N-am putut sa nu observ greseala din articol pe care ati corectat-o si tin sa va corectez si eu „fi-ti” este varianta corecta. Imi cer scuze, am un ochi foarte critic!:)

    • Nu poti sa spui ca e vina victimei ca a fost violata! Indiferent ce porta o femeie nu ii da dreptul unui barbat sa o violeze. Lucrul acesta trebuie sa inceteze. O persoana violata are tot dreptul sa faca avort, daca nu isi doreste copilul. Si totusi daca se naste copilul acela in prea putine cazuri ajung sa fie iubiti fiindca acel copil este o constanta amintire a unei traume. Iar un copil care nu a fost vrut in planul initial nu va fi iubit.

    • Mi-as dori sa fiu un gunoi la fel de mare ca tine si sa pot spune ca iti doresc sa patesti si tu la fel, dar din pacate tot ce iti pot dori e sa nu ai parte de copii carora sa le dai o asemenea educatie. Eu cand purtam blugi largi si o bluza si mai larga, fara decolteu, cu ce mi-am atras atacatorul? Si da, nu as fi ezitat nicio clipa sa avortez daca ar fi fost cazul. Copilasii care au fost abuzati, cu ce au atras? Probabil aveau decolteu. Mizerie, mizerie, mizerie! Asta esti. Imi provoci scarba, si mie si probabil si lui Dumnezeu, de care ne tot zici. Crezi ca ai bucurie, dar nu ai decat o minte bolnava… Doamne fereste de asa oameni.

    • bai animalo..ca nu stiu in ce regn sa te incadrez. bai tampito. Bai ametito. Mai intai intoarce-te in scoala sa inveti gramatica, apoi urmatoarea lectie este sa inveti sa taci. Bai cretino. Cum poti sa afirmi ca 90% dintre victimele unui viol, poarta vina actului? Ia du-te in camera ta si citeste-ti biblia in liniste si lasa oamenii rationali sa-si dea cu parerea. Animalo ce esti.

    • Bhai „o femeie casatorita” esti cretina rau de tot! Daca fata ta iese in rochita pe strada si e violata? E vina ei.. nu? Bhai ce gunoaie de oameni mai is unii. Esti tampita rau!

    • Ceea ce citesc aici ma lasa fara cuvinte, si mi-e de a dreptu scarba. Cum poti sa spui “daca o femeie a fost vioala” si nu-si doreste copilul. 90% vina este a ei,probabil fustita scurta si decolteul generos nu i-au lipsit.” si sa pretinzi ca esti un om cu frica de dumnezeu si ca esti femeie??? Vrei sa spui ca fetele alea care sunt lasate gravide la 11 -13 ani de vecini lor de 50 sunt vinovate? Nu VINOVATI sunt parinti lor ca traiesc 10 persoane int-o cutie de chibrituri din alocatiile copiilor pe care ii fac pe banda rulanta si in loc sa faca avort, ii fac si ii lasa vai mama lor sa se tarasca prin noroiu pana in gat si nu ii trimit la scoala apoi vreun nenorocit deviat le lasa gravide la randu lor fac acel copil habar nu au decat ce au vazut acasa si copiilu ala e tot un vierme in noroi care 90 % va ajunge hot, violator etc pentru ca nu vede alt ceva. Ceea ce ai scris tu mai devreme sunt cuvintele unui indian care a violat si ucis o fata de 20 de ani in grup cu inca 6 prieteni doar pentru ca si-a permis sa fie la ora 8 seara intrun autobuz ” daca am violat-o a fost vina ei , daca statea o lasam in viata” SERIOS?
      Is curioasa daca un nenorocit te chinuie pe tine ai fi in stare sa ingrijesti apoi cea mai mare trauma a ta timp de 20 de ani?
      Si sa lasam deoparte violu sa vorbim despre generatia 20+ Deabea reusim sa avem un loc de munca decet si siguranta zilei de maine de ce sa faci un colpil doar pentru al face .. l-ai facut ok super Dumnezeu rade dar oare tot Dumnezeu te anunta sa se fac restructurari sau scad salariile pt ca a scazut comanda de la inceputul lunii ianuarie ? Statu te anunta ca scumpeste painea laptele si cartea tu deabea de descurcai cu ce aveai nu ai pus nimic de o parte ca nu aveai ce dar IUPII dumnezeu e fericit ca tu ai un nou nascut care plange de foame si se mai si inbolnaveste si tu deabea mai poti sa iti platesti lumnina apa si caldura . Dar tu ai factut o traba buna sa fi mandra de tine ca nu ai facut avort daca s-a intamplat sa ramai gravida si poate esti si mama singura ca „el ” s-a speriat si iti zice ca sigur nu ii copilu lui plus ca el e prea tanar sa fie tata. Si copilu creste si vine gradinita si scoala, tragi cu dinti sa ii cumperi toate cacaturile de manuale pe care la sfarsit educatoarea/ invatatoarea lucreaza 3 pagini si copilul tau merge in aceleas haine carpite si luni si marti si miercuri si ghetutele il strang pe cand copii de la el din clasa poarta Nike si Adidas , Puma si spuma marii cu helo kiti si isi tin zilele de nastere pe la tot felu de restaurante da el nu merge ca nu ai bani sa ii cumperi lu al tau darmai sa cumperi cadourii

      Ei draga mea asta insemna sa faci un copil in ziua de azi ca si persoana 20 plus si sa nu ai parinti tari in spate , care sa te sustina plus ca sunt multe fete a caror parinti le dau afra din casa cand aud ca sunt insarcinate si daca tatal nu le paraseste si el ori o sa traiasca in mizerie in 3 ori o sa fie mereu despartiti pt ca tatal va merge sa caute sa faca bani .

      Eu zic ca daca fiecare din noi si-ar vedea de bucatica lui de viata am fi o lume mult mai buna .. plus ca daca tot ai citit biblia sigur a fost o pagina pe undeva unde spunea sa nu ii judeci pe altii a si inca ceva evanghelia dupa Ioan a fost scrisa 5 ani dupa ce el nu a mai fost . Poate daca unii dintre astia ca tine ar citi si alt ceva inafara de biblie ar fi mai open mind…

      Ps : Biblia nu o citesti ca pe revista Taifasuri , practic in bucatarie sau rubrica fata de la pagina 5 Daca ai fi citit biblia nici macar nu indrazneai sa scrii ceea ce ai scris

    • Vorbesti de „creator”.. dar detii expresii precum „fustita scurta” si „decolteul generos… ipocrit si penibil!
      Sa nu mai zicem de limba romana..

    • Ii doresc doamnei care pretinde ca orice femeie violata si-a „cautat-o”… Sa o pateasca si ea!!!
      Stiu…poate pare drastic…dar la asa afirmatie …asa raspuns!

    • Sper sa nu faci copii vreodata. Daca spui ca violul este vina femeii, esti un monument de prostie si NU trebuie sa iti raspandesti genele, in vecii vecilor, pe pamantu’asta care nu stiu cum naiba ii mai rabda pe cei ca tine. Du-te cu dumnezeu. Pastreaza tu un copil dupa viol, sa-i vezi fata si sa-ti amintesti de omul care te-a traumatizat pe viata.
      Ai citit si tu o carte, biblia, si dai pe dinafara de cunostiinte. Taranca din varf de munte.

    • Foarte adevarat! E generatie care nu are frica de Dumnezeu, plina de criminali si atunci vrem bine pentru Romania. Cum sa fie bine cand sunt oameni fara minte, asa cum e asta care a scris articolul. Traim generatie care iti spune ca e frumos sa iti arat partile intime cat mai la vedere, apoi daca unul o violeaza el e de vina, ca e drac. Dar ceea care la ispitit nu e drac??? si atunci hai la avort, biata femeie traumatizata. Si uite asa am ajuns o tara si o lume de criminali si asteptam sa o ducem bine….

    • ar trebui sa iti fie rusine sa pui in acelasi gand si divinitatea si ca vina e a femeii ca a fost violata! Ura si frustrare citesc printre randurile scrise de tine! Un credincios adevarat nu vorbeste in asa hal si nici nu doreste altuia cu atata sete, ranjind satisfacut, pedeapsa divina, indiferent care ii e pacatul ! Il invoci pe Dumnezeu dar nu ai inteles nimic din invataturile lui! Daca esti pentru citirea Bibliei, citeste-o si reciteste-o pana o intelegi cu adevarat! Nu e de ajuns sa o lecturezi!

    • serios?90% e vina ei a femeii care e violata?explica-mi si mie ce vina am avut eu la 14 ani sa ma violeze un prieten de al bunicii mele?si pe vremea aia nu erau fetele ca acum la 14 ani,nici nu stiam cum arata un penis sau altceva,ani dr zile am trait cu frica si rusinea aia si am ascuns de ai mei…daca nu stii despre ce e vorba cand esti violata mai bine nu arunca cu vorbe!

    • Cucoana, esti proasta si atat. Nu meriti sa-mi cenzurez cuvintele pentru ca matale nu gandesti. Sper sa te prinda o ceata de musulmani fanatici si sa te violeze in grup doar pt ca nu crezi in allah si sa ramai gravida, sa vedem atunci cate comentarii de genul ‘si-a meritat-o/cautat-o’ mai vomiti. Mi-e scarba de femei ca tine.

    • Foarte adevarat ar trebui sa ia aminte la aceste cuvinte si domnisoara sau doamna din imagine care posteaza asemenea subiecte ! Sa se simta vinovata pt faptul ca incurajeaza femeile la avort .Copilul trebuie sa traiasca indiferent ca nu il creste mama adevarata si va fi ulterior dat la o casa de copii.. are acest drept de a trai !! cum te-ai fi simtit tu doamna sau domnisoara sa te fi avortat mama ta?indiferent de situatie?! Gandeste-te mai bine si sa iti fie rusine

    • Cum poti sa spui asa ceva? Ca unei femei violate probabil ca nu i-a lipsit fustita scurta si decolteul? Bagi tu mana in foc, crezi ca tot violatorii sunt provocat si incitati de niste asa-zise victime? Atunci cum iti explici faptul ca sunt violate fetite de cativa anisori, persoane cu handicap grav, batrane de 80 de ani si chiar barbati sau baietei???Una e sa fii anti-avort si sa iti exprimi o parere in acest sens si alta e sa aberezi pe marginea altor subiecte, despre care, in mod evident, nu ai habar!

    • Nu?
      Te rog, du-te in primul orfelinat si spune-le asta celor parasiti si lasati sa crape intr-un sistem infect si nepasator, sau copiilor care nu au dupa ce duce o cana cu apa la gura :). Un copil care nu este asteptat intr-un mediu propice, de niste parinti responsabili si cu o stare materiala pregatita venirii lui este INTOTDEAUNA o greseala. Cunosc oameni care spun cu mana pe inima ca si-ar fi dorit ca mama lor sa nu ii fi facut.

  2. Atunci cand spui ca esti pentru AVORT spui de fapt ca esti pentru TINE.
    TU esti singura fiinta din lumea asta. Dreptul TAU, alegerea TA, viata TA, trauma TA, etc.
    Nu e greu sa iti ingropi constiinta spunandu-ti ca nu ai de ales.
    Iarta-ma ca nu ma pricep si ca fiind barbat/sot/tata trebuie sa iti spun ca ai de ales, alegerea este intre tine si acel COPIL.
    Iar atunci cand spui ca statul trebuie sa ofere mai intai anumite conditii pentru cresterea natalitatii ai si nu ai dreptate. In vestul europei, unde conditiile financiare sunt superioare celor din Romania, nu observam aceasta crestere a natalitatii, dimpotriva, prosperitatea aduce si mai mult egoism. Oamenii viseaza la cariere, la case mai mari, masini mai scumpe, drumuri mai late si vacante cat mai exotice. Dar pana la urma cu totii vom muri si vom da socoteala de cum am trait. Grija mare!

    • Articolul vorbeste despre situatii in care sunt implicate persoane foarte tinere. Consider ca ar trebui sa fie trecute in programa scolara si ore de educatie sexuala. Tinerii isi incep viata sexuala din ce in ce mai devreme. E usor sa zici ca trebuie sa iti asumi responsabilitatea unui copil, insa la 14-15 ani este aproape imposibil. Cunosc cazuri de fete ce au facut copii la 18-19 ani. Pe langa faptul ca au ramas mame singure, nu au putut sa faca o facultate. Din start se exclude sansa unui job bine platit. Mai nou si ca vanzatoare ti se cere facultate. Asta inseamna o viata foarte grea pentru ea si pentru copil. Daca parintii nu o ajuta, este aproape imposibil sa traiasca, dar sa mai creasca un copil. Din 7 milioane abia poate platii o chirie.
      Altii opteaza pentru orfelinat. Exista foarte putine cazuri fericite in care copiii sunt adoptati. Ceilalti ajung la 18 ani cu educatie precara, deci sanse mici la o viata macar decenta.
      Dupa a anumita varsta, da, este normal sa iti asumi raspunderea. Atunci cand ai o aducatie, un job, chiar daca nu esti casatorita, un copil este o binecuvantare, insa pana in 25 de ani, parerea mea este ca este cam imposibil.

  3. Atunci cand spui ca esti pentru AVORT spui de fapt ca esti pentru TINE.
    TU esti singura fiinta din lumea asta. Dreptul TAU, alegerea TA, viata TA, trauma TA, etc.
    Nu e greu sa iti ingropi constiinta spunandu-ti ca nu ai de ales.
    Iarta-ma ca nu ma pricep si ca fiind barbat/sot/tata trebuie sa iti spun ca ai de ales, alegerea este intre tine si acel COPIL.
    Iar atunci cand spui ca statul trebuie sa ofere mai intai anumite conditii pentru cresterea natalitatii ai si nu ai dreptate. In vestul europei, unde conditiile financiare sunt superioare celor din Romania, nu observam aceasta crestere a natalitatii, dimpotriva, prosperitatea aduce si mai mult egoism. Oamenii viseaza la cariere, la case mai mari, masini mai scumpe, drumuri mai late si vacante cat mai exotice. Dar pana la urma cu totii vom muri si vom da socoteala de cum am trait. Grija mare!

  4. Nu vreau sa fiu rau cu tine doar ca „parerea ta nu conteaza” ….Dumnezeu exista si iubeste oamenii ….Crima este un pacat si oricine o face va suporta consecintele …avortul este un pacat rezultat din necunostinta si needucare …intradevar copii sunt o minune indiferent de circumstantele prin care pasesc in lumea aceasta.Daca nu ti convine adevarul dureros ….asta e ….sunt multi oameni care nu cred ca firele de inalta tensiune ii poate electrocuta …si atingandu le sunt ELECTROCUTATI …..Dzeu nu opreste legea fizicii pt cei care nu cred in electricitate ……legea este lege indiferent de parea noastra ….fi desteapta si nu mai vb inainte sa gandesti.o zi faina

  5. Draga domnisoara, se vede clar din articolul pe care am avut dezgustul sa-l citesc ca nu ai nicio directie, nu te poti numi nici macar om.
    Imi cer scuze ca sunt nevoita sa te jignesc dar la 20 si cativa de ani care probabil ii ai nu ai depasit statutul de ” minte de gaina”
    Nu exista pe lumea asta nimic mai pur si mai vrednic de iubit ca un copil! Am devenit o tara de criminali si vrem sa ne justificam faptele grotesti cu nevoia de schimbare a mentalitatii, cu emanciparea femeii si cu zicala ” only God can judge me”!
    Descreteste-ti mintea, tu si cei ca tine si pune mana pe Biblie si scrie ceva de calitate, altfel ajungi cat de curand combustibil pt iad.

    • Nici eu nu gasesc ceva mai placut pe lumea asta decat sa am un penis in vagin. Insa daca cineva isi baga cu forta penisul intr-un vagin, se numeste viol.

  6. Copilul nu are nici o vina ca tu nu il vrei,sunt alte persoane care ar vrea din toata inima un copil,dar nu il pot avea din cauza unor probleme de sanatate.Ar da orice pentru a avea un copil care sa ii aduca zambetul pe buze,sa il vada crescand,sa simta cu e sa fiparinte,dar nu pot,iar tu care ai aceasta ocazie nu il vrei,vrei sa faci avort,nu am cuvinte sa spun ce fel de om esti.Daca nu il vrei,nu trebuie sa il omori.Nu il vrei tu,il vor alti care i-ar putea oferi toata fericirea si bucuria de care sa aiba nevoie acel copil.

  7. Sint mai multe motive pentru care sint impotriva avorturilor. Primul e de ordin teologic: nefind rezultatul evolutiei ci creatiei inseamna ca, Creatorul trebuie sa hotarasca in probleme de acest gen, ori El, Dumnezeu, nu numai ca este impotriva avortului, uciderii de copii, dar a si nimicit generatii de oameni, popoare si familii din aceasta cauza. Credem oare ca noi vom scapa? In nici un caz. Dumnezeu nu se schimba. Nu stiu daca ai aceasta informatie dar in Romania au fost avortati mai bine de 22 de milioane de copii, cu alte cuvinte o intreaga Romanie a fost avortata in 25 de ani. Pe de alta parte din punct de vedere al sanatatii nu e bine sa faci avort. O femeie ,dupa citeva avorturi, va avea o mare problema atunci cind chiar isi va dori sa aibe. Daca ar fi un accident poate ca as intelege cumva, desii nici chiar asa, dar cind avortul devine un mod de viata, un mod de a scapa de ceva Incomod atunci asta arata ca sintem egoisti, egocentristi, materialisti, narcisisti, iar efectele acestui mod de viata le vom resimtii mai repede sau mai tirziu. Poti sa fi pentru avorturi dar atunci fi gata sa si platesti pretul. Fi binecuvintata.

  8. Foarte bine punctat. Fiecare om este liber sa faca cu viata lui ce vrea. Nimeni nu trebuie sa impuna altuia cum sa traiasca.
    Si a fi pentru avort nu inseamna neaparat ca avortul e prima solutie in cazul unei sarcini neprevazute, nedorite etc. Autoarea nicidecum nu a zis „hai, sa avortam toate!” Sincer! Ganditi putin inainte sa lasati comentarii ca cele de mai sus.

  9. Intrebare pentru toti cei ce au comentat mai sus, Chiar sunteti fara de pacat? Daca da, comentati in continuare, daca nu, mai bine lasati pe fiecare sa faca cum crede. Nu putem noi sa judecam pe nimeni, putem cel mult sa hotaram pentru noi. Gata, nu mai judecati!

    • buna ziua,

      ai pretentie de ,,exprimare libera”, ASUMA-TI-O. Afirmatiile autoarei articolului, dau peste cap valorile ortodoxiei si tu imi spui mie sa tac????? Intrati in probleme care va depasesc, vorbiti de avort, de libertate. Exprimate intr-un mod asa de ingust nu pot sa duca decat la replicile de care aveti parte…

  10. Indiferent de cum a aparut acel copil in pantecul mamei, alegerea de a lua o viata, sau a o cruta e exact la fel. Daca faci sex neprotejat, te supui riscului. Daca cumva ai fost agresata sau violata ( doamne fereste pe orcine de asa o experienta) copilul rezultat nu are nici o vina.. viata la fel i se ia ca si cand ar fii fost conceput prin sex neprotejat ( voit de ambele parti ). Oricum ai intoarce-o, concluzia e aceeasi: Avortul este luarea unei vieti, iar eu unul sunt impotriva luarii unei vieti, indiferent ca se numeste avort, crima, sinucidere, etc.

  11. Un copil este o mare greseala atunci cand nu ti-l permiti. Cu Bibla si cu Dumnezeu sa o lasam mai usor, sunt atatea prostii in Biblie incat avortul pare un act chiar acceptabil in comparatie cu alte practici descrise acolo. Copilul ti-l cresti tu, nu Dumnezeu.

    • Teodora, inteleg ca impartasesti ceea ce „imbratiseaza” autoarea? Sa lasam popii, religia, biblia mai mult sau mai putin inteleasa. Sa presupunem ca ai minte sanatoasa! Ai si constiinta? Se presupune ca da, in acest caz. Deci luarea unei vieti (tu sti cum se chirceste un fat, pana ii cedeaza inimioara, dupa ce-a ajuns seringa su substanta letala in el? imagineaza-ti macar…ca ar fi chiar al tau pui nedorit) este ceva ce sta in puterea ta? Ma opresc aici, sa nu continui!

    • Este o crima avortul, iar un asemenea articol este instigare la crima. O crima odioasa si abjecta, cu forte inegale, impotriva unui micut incapabil sa se apere. Ce vina are el ? Tu esti de vina, deci asuma-ti actele. Daca nu vrei, da-l altora sa-l creasca si sa-l iubeasca, din moment ce tu nu poti iubi. Dar nu-l omorî. Nu ai nici un pic de mila de copilasul tau ?

  12. Problema e că 99% din acești activiști sunt pro-naștere, nu pro-viață. Nu am văzut încă marșuri și acțiuni de amploare pentru copiii din orfelinate sau cei din situații familiale dificile.

    • Probabil ca nu i-ai cunoscut indeajuns de aproape. Astfel ai sti ca unii dintre ei au primit in familia lor , prin adoptie, un copil.

    • Habar nu ai ce vorbesti. Statul pune piedici majore in procesul de adoptie, parinti doritori sunt f multi.

    • Corect, insa parintii au un rol mult mai mare aici…majoritatea sunt pe principiul „lasa ca se descurca, nu poate sa i se intample ceva nedorit (aka fix fiicei mele „cuminti” – pe care de cele mai multe ori habar n-are ce ii trece prin cap).

  13. 1. Nici o femeie nu cere sa fie violata. Nici daca iese dezbracat pe strada, sau in fuste scurte sau cu sanii cum or fi. As vrea sa inteleaga asta toti barbatii.
    2. Oare Dumnezeu nu e impotriva violului? sau o fi scris pe undeva ca e ok daca fata il cere (la 3 ani, 17 ani sau xx ani)
    3. Cu ce drept vine oricine sa judece o femeie care nu-si poate asuma responsabilitatea unui copil? te bati cu pumnul in piept ca nu e bine, dar spune-mi ce ai facut vreodata sa ajuti o femeie gravida in nevoie? sau o femeie care poarta cu amaraciune un nou nascut in brate. Ca tot ne tinem buni crestini …
    4. Poate multi crestini uita, dar copilul ala nu s-a implantat singur in uter. Nici prin vraja divina si nici cu transmitere aeroba. O sarcina nu e doar responsabilitatea unei femei, la fel cum un copil nu e.
    5. ce-ti da dreptul sa nu fii de acord cu mine?

    • @ML: Sunt de acord cu primele patru puncte.

      Dar la ultimul…

      5. ce-ti da dreptul sa nu fii de acord cu mine?

      Doar definiția democrației și a liberei exprimări!

    • @Georgica: ce-ti da tie dreptul sa nu fii de acord cu mine, imi da mie dreptul sa nu fiu de acord cu tine. Imi cer scuze, am precipitat enterul.

  14. Cum poți sa spui atâta de deschis da sunt pt avort Nu ți-e rușine??? Ar trebui să-ți fie. Asa cum îți place să faci sex ar trebui să-ți placa și să-ți asumi responsabilitatea unui copil. Ce vina are copilul ala ca vine pe lume??? Chiar și în cazul unul viol tot nu sunt de acord cu avortul. Devi o criminala și îți faci mai mult rău. Pe lângă trauma suferita la viol vei mai avea încă una aceea K tu ai făcut ceva mult mai grav ai ucis o persoana căreia nici măcar nu iai dat dreptul sa se apere și nici măcar nu tia greșit cu nimic. Și într-o tara în care mai toți suntem creștini fiecare purtam în spate câte un copil avortat din 89 pana azi sau avortat mai mulți copii decât cata populației. Exista în România tara noastră creștină.și te asigur K avorturile astea nu leam făcut pocăiții ci ceilalți. Și stai liniștită Dumnezeu poarta de grija fiecărui suflet.

  15. Genul de persoane care au comentat mai sus: azur, O femeie casatorita si cei 2 Anonymous sunt niste spalati pe creieri. Genul asta de credinta dusa la extrem…in care ajungi sa nu mai filtrezi ce tu insuti crezi/afirmi…ii confera posesorului un aer de indobitocire, crasa.

  16. Își pune cineva problema ca trăim pe o planetă suprapopulată si că la un moment dat nu vom mai avea ce sa mâncăm? Dar noi ne naștem incontinuu…

  17. ne place sa fluturam stindardul credintei cu atata ipocrizie! Suntem fiinte rationale, PUTEM SI TREBUIE SA GANDIM, nu suntem animale , nu ne imperechem si facem copii fara sa gandim. Cunosc familii care adera la un anumit cult religios si la 68 de ani se trezesc ca au 20 de copii dintre care 8 minori. Si cine sa-i creasca? Nu suntem responsabili si de consecinte ? Serios, vreti sa va bucurati de toate avantajele secolului XXI cu mentalitatea IHR? Sunteti credinciosi? Fiti corecti cu voi insiva si fiti responsabili .

  18. Draga mea autoare, pro avort. In loc sa stai cu fundul pe scaun si sa iti vina idei geniale la 12 noaptea si sa intocmesti astfel de articole, te sfătuiesc sa faci un articol in care sa susții protecția. Problema in Romania ni sunt sarcinile ci persoanele care raman însărcinate. Sunt copile fara minte care habar nu au cum sa puna un prezervativ sau habar nu au ca exista anticonceptionale. Nu mai lua apărarea femeilor care fac avort pentru ca fiecare act sexual are riscul ei. Daca esti capabil sa faci sex neprotejat inseamna ca esti destul de capabil sa cresti si un copil. Foarte rar un copil este cu adevarat o greseala. Punct!

  19. Am citit articolul de doua ori.. asta pentru a vedea daca am inteles bine ideea / ideile tale. Parerile tale mi se par de-a dreptul.. stupide.. sa ne intelegem.. in prima faza te contrazici singura.. apoi, susti ca un barbat nu are nici un cuvant de spus.. eronat, pentru un copil este nevoie de doua persoane.. apoi, susti ca traiesti o psihoza sufocanta.. eu una nu simt ca in anul 2015 a lua anticonceptionale sau a face sex e un pacat, sau daca trebuie sa ad literam invatamintele transmise de biblie, atunci accepta si fi si tu impotriva avortului. Sa ne inteleg, asta inseamna sa te contrazici. Iar mai apoi, finalul apoteotic, pentru ca nu putea fi un articol mai inteligent decat daca scriam ceva si despre statul nostru.. Sa inteleg ca tie trebuie sa-ti dea statul eventual un acoperis, un salariu decent si conditii de trai mai bune pentru a putea incepe sa faci copii, nu? pai iti propun ceva.. cumpara-ti din salariu (banuiesc prea mic pentru nivelul tau de trai, NEdecent) un bilet de tren (zic tren, nu avion, e mai ieftin;) ) si mergi la Palatul Parlamentului, Camera Deputatilor, unde vrei tu, peste tot si intinde mana! Cine stie, poate pica.. o casa, o masina, o vacanta luxoasa, un golden card.. daca asa gandesc tinerii jurnalisti in tara asta, suntem pe drumul cel bun! cu sau fara avorturi, cu sau fara copii, cu sau fara biblie, marsuri sau preoti, draga mea, viata e a ta. Sa TI-O faci asa cum crezi tu de cuviinta. Nu iti place, ia-ti un bilet de tren. cu sau fara retur..

    • Aia cu statul a zis-o ca o mica cersetoare 🙂 PUNE MANA si CREEAZA VALOARE!!! Valoarea iti aduce bani, dar daca nu ai ce sa oferi…te pui si scri articole de-astea…dezgust total!

  20. intradevar prostie pura—in mintea celei care a scris asemenea tampenii, sunt atatea metode de a evita o sarcina,nu trebuie sa ucidem…decat poate prostia din launtrul nostru…

  21. Nu voi aduce argumente contra avortului pt ca deja au fost aduse de altii mai sus..

    Insa nu pot sa nu observ diferenta intre cititorii crestini care si-au exprimat ideile in mod civilizat, fara sa aduca vreo jignire cuiva, nici macar scriitoarei articolului, ci au adus argumente conform ideilor lor si intre ceilalti care se vor a fi oameni civilizati ai secolului 21, culti si cu idei de actualitate, care gandesc rational problemele dar care au jignit fara vreo nerusinare pe ceilalti cititori cu idei „invechite”, „denaturate”, etc.
    Cum va puteti numi rationali, democrati, liberi cand nu sunteti capabili sa respectati ideile celor din jurul vostru?
    Si dragilor nu uitati ca libertatea voastra se termina acolo unde incepe a celor de langa voi.
    Numai bine!

  22. Am o intrebare pentru toti oamenii plini de morala religioasa: cum este privita o femeie care are un copil in afara casatoriei? Cum este privita o femeie care are un copil si nici macar nu stie cine este tatal? Cand raspunsul la aceste intrebari va fi ca traim intr-o societate matura si responsabila, care trateaza normal cazurile astea, atunci si societatea poate pretinde de la individ mai multe. Pana atunci voi stabiliti niste interdictii pentru un individ, pentru ca mai apoi, cel mai probabil tot voi, astia morali, sa stigmatizati persoana aflata in aceasta situatie, ba chiar si mai rau, uneori chiar copilul nascut. Mai lasati putin patosul si haideti sa analizam situatia, sa vedem care este principala cauza pentru avort si cum putem sa prevenim, nu sa interzicem.

    • Mare dreptate ai! Eu nu am facut avort, am facut un copil, si nu a apreciat nimeni. Ma arata cu degetul. Alte fete au facut avorturi, si nimeni nu le arata cu degetul. Mi-e scarba de asa zisii crestini, care se pun in locul lui Dumnezeu, si judeca.

    • Marsul PENTRU VIATA nu este pentru a arata cu degetul si a va jigni. Vrem sa demonstram o schimbare de mentalitate. Marsaluim pentru viata fiindca vrem sa ajutam. Ne oferim sprijinul ca tu sa iti poti creste copilul asa cum vrei tu. Ne oferim sprijinul mai ales in cazurile nefericite de abuzuri sexuale. Compasiunea si intrajutorarea sunt pe primul plan. Asta incercam sa promovam! Parerea mea personala este ca ar trebui, in primul rand, schimbata mentalitatea celor din jur. Atunci cand o femeie singura ramane insarcinata, cred ca sunt mai multe sanse ca ea sa-si doreasca acel copil daca e acceptata, incurajata si ajutata de cei din jurul ei, si nu numai. Atunci cand o inimioara incepe sa bata la 4 saptamani de la conceptie in pantecele unei femei nu e deloc bine sa o oprim. Acest lucru nu duce la nimic bun! Vrem sa stiti, dragi femei, ca suntem aici daca aveti nevoie de noi. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru si vreo zece porunci. Macar pe astea ar fi bine daca le-am respecta. Societatea noastra se afla intr-un real declin. Doar iubirea, compasiunea si intrajutorarea ne mai pot salva . Nu trebuie sa crezi in Dumnezeu sau in orice altceva ca sa le pui in practica. (chiar daca iti place la nebunie sa faci sex)

  23. Asta cu: “daca d—zeu nu era de acord cu avortul nu exista avort“…pai fratilor!cate rele nu se intampla in lume?oare d—zeu e de acord cu ele?tot noi le—am creat…dorinta noastra de evolutie duce la autodistrugere.d—zeu ne—a creat liberi…nu roboti

  24. Subscriu conceptie dumneavoastra, d-na Codrut. Comentariile rezultate sint doar mai mult sau mai putin nevoia unora de a se „revolta” la ceva. In mare procent sint precis aceiasi care cu 25 de ani in urma condamnau interdictia de avort. Si totusi se practica. Si se si stimau medicii care aveau curajul, sau de la caz la caz o faceau cu incuvintarea tacita a organelor responsabile cu ordinea in acest domeniu. Si o faceau pe bani frumosi , de la 3-5000 de lei in sus, daca erai cunostiinta , daca nu fara 10000 de lei nici nu puteai visa . Antibaby ajunsesera la preturi ridicole, de multe ori greu de platit. Sa nu mai vorbim de urmarile de sanatate provocate……de malformatiile copiilor nascuti …… etc. Dar si medicii, si securistii si militienii si popi si citi alti, vroiau sa traiasca bine si banii nu aveau miros. Pacatuiau ? cine se mai intreba de asta ….
    Daca nu ati trait in vremurile acelea , intrebati-va mamele si chiar tatii , ce parere au. Se potriveste gindirea si cu fraza „nu stie decit sa toarne copii, fara sa se gindeasca din ce or traii ” ? Si cel mai important de stiut e ca viol se cheama – prin litera legii- si atunci cind in patul conjugal , propriul sot de agreseaza fara consimtamintul tau. NU este nu , chiar si in casnicii. a fii casatorita nu inseamna sa stai tot timpul cu picioarele desfacute si in asteptare. Indespozitii de orice fel are toata lumea , chiar si o femeie maritata. Chiar mai mult. Si „Doamneleor cuvioase”, inca o intrebare : daca prea cinstitul sot va inseala si lasa gravida(ca sa fiu la nivelul vostru) o alta persoana, nu binecuvintati avortul sau veti deschide usa larga la toti copiii (bastarzii) proveniti de la x -femei ?

  25. Citesti comentariile si te crucesti; noaptea mintii, nu altceva, cand vezi atata indoctrinare si prostie. Din pacate eutanasia nu este legala, ca pentru unii dintre idiotii de au comentat mai sus, eutanasia la nastere era o solutie foarte buna. Hai, mergeti si discutati cu prietenul vostru imaginar (care teoretic preda iubirea de aproape, dar practic, dupa cum vad in exemplu dat de voi, va invata sa ii desfiintati pe cei care nu gandesc la fel ca voi) si intoarceti-va cu noi invective si idei crete. La munca ba, creiere odihnite

  26. Pressalert, va citesc tocmai pentru ca aveti articole de calitate,nu subiecte de stil cretinoid .Ba chiar sunt cativa dintre dvs ale caror opinii le citesc cu placere.Imi pare rau,dar acest articol ar putea fi mai degraba in cancan sau o postare pe facebook nu o opinie jurnalistica. Un jurnalist trebuie sa vina cu pareri argumentate, sa vada sistemul in ansamblu si sa scrie un produs valoros,nu o postare de genul sa moara dusmanii de ciuda si sa facem trafic ca se cearta prostii.
    Va rog sa nu mai scoateti in fata astfel de oameni care mai au inca mult de invatat pana a putea deveni asa zisi formatori de opinie,deci sa scrie materiale de acest gen.

  27. Lasati avorturile si preacurvia, altfel se alege praful de tot! La Urgente in Timisoara ajung tineri cu rani de la masturbare reciproca, avand niste varste fragede.

  28. Acestea sunt ramasite comuniste: nu educatie sexuala, nu contraceptie, nu sex, nu cumva sa ai orgasm, nu cumva sa faci avort sau copil. Nu nu nu nu nu.
    Dar ce ceva DA in viata noastra? Da, avem dreptul sa alegem. Da, avem dreptul sa spunem /sa schimbam, sa muncim, sa plecam.

    Barbatilor care ies si protesteaza contra avort, le recomand cand au decis ca au deajuns copii sa ia ei in spatele lor masura de contraceptie.

  29. Daca veti fi sau nu de acord cu mine, nu conteaza, ca doar din acest motiv se numește parere, asadar cred ca fiecare este liber sa faca ce doreste cu viata lui, ca mai devreme sau mai tarziu consecintele se vor „revolta” in propria-si viata, asta este altceva, cat despre femeile violate care raman cu „trauma” unei sarcini Doamne fereste sa ajungi vreodată in pielea lo. Cred cu adevarat insa, ca educatia sexuala in scoli ar preveni cu mult aceste pacate pe care multe dintre femei, copile, le fac din nestiinta de cauza

  30. dar de ce nu intrebi copiii care s-au nascut prin fundatiile pro-viata ? sunt copii care au venit si au spus un multumesc frumos celor de la fundatie : ca le-a lamurit pe mama lor sa-i pastreze (si da sunt si din mame violate ).

  31. Si eu sunt pro avorturi. Dar doar in anumite cazuri, ca cele de boala. Decât sa am un copil bolnav, pe care sa il chinui o viata întreaga, mai bine fac avort. Uitati-va in jurul vostru cati copii sufera de boli netratabile, si care nu isi pot cladi un viitor. Cati copii sufera din cauza inconstientizarii părinților, cati copii mor de foame.

  32. Cred ca scopul articolului era sa starneasca multe comentarii, ceea ce vad ca se intampla.
    Va voi povesti intamplarea mea, pe care nu o spun nimanui cu voce tare:
    Eram fata de liceu, „tocilara clasei” mereu cu tenisi si blugi largi, niciodata machiata. Obisnuiam sa stam verile pana tarziu in parc, cu gasca, la spart seminte. Eu locuiesc la marginea orasului si in seara aia nu m-au condus baietii acasa, m-am dus singura. A venit o masina spre mine, cu viteza, si a continuat sa ma urmareasca pe trotuar. M-am ascuns in scara. Nu era interfon pe atunci. A venit si m-a luat pe sus, mi-a luat banii si lantisorul, si le-a dat soferului. M-a dus intr-un apartament jegos, unde a pus masa in usa, sa nu ne deranjeze nimeni, si a dat la maxim pe manele, sa nu auda vecinii tipete. Era un tigan, in slapi, murdar. Dar vorbea frumos, zicea ca ma iubeste si voi fi a lui. Era de 2-3 ori cat mine. Daca am inceput sa il bat, zgariu, am observat ca ii place si il excita asta, asa ca m-am oprit. Am stat ca o leguma pana si-a terminat treaba. Il priveam cu atata scarba incat nu i-a mai placut de mine si nu „s-a terminat”. Soferul apoi m-a dus acasa, m-a lasat in fata usii, fara sa ma cunoasca. Nu stiu cine e. Dar avea pistol cand m-a amenintat. Deci mai bine tac.
    As fi avortat daca era cazul? In ce depresie eram cred ca luam in calcul si varianta sa ma sinucid. Dar am trecut peste. 2 ani de psiholog si de atunci sunt cea mai rea fata pe care o poate cunoaste un baiat!

  33. Sunt total de acord cu ce a scris femeia. Biblia e scrisa de oameni. PAREREA mea personala ca ,aceasta Biblie s-a scris pentru ca:umanitatea sa aiba niste reguli. Daca nu am avea reguli,am trai ca animalele. Si eu sunt pentru avort. Sunt o multime de motive:violul,fata pana 18 ani,imposibilitatea materiala de a creste un copil,malformatie genetica etc. Sunt multe de scris asupra acestui subiect. Eu doar mi-am spus parerea.

  34. Am citit comentariile și ce ma deranjează cel mai mult, sunt cei care tot susțin ca religia nu e ok cu avortul. Vreau sa va întreb numai o chestie: dacă folosiți contraceptive, nu automat încetați o viata de a fi formata? Sunt cazuri în care unde femeile făc dragoste, cu soțul lor, numai o data la nu știu cat timp, numai pentru a produce un copil, atâta tot, în rest nu. Vi se pare o relație sănătoasa?

  35. Citesc comentariile si ma ingrozesc! Nu am cuvinte sa exprim ce simt.Romania a ajuns o tara de oameni imbecili,fara sentimente si judecată.Mi se face scarba! Avortul e o crima,deschideți ochii si violul este o alta poveste.

  36. Omul nu a fost creat pentru placeri trupesti ,doar pentru inmultire,dar uni vor spune ca hormoni le joca feste,este trista aceasta situatie doarece avortul este o crima chiar daca vrem s-a gasim tot felul de scuze.Uitativa
    la animale,pasari,si alte vietuitoare cu cata grija si devotament au grija de pui lor,iar noi oameni creati dupa chipul si asemanarea lu Dumnezeu facem
    astfel de fapte si cautam si scuze pentru acestea.Uni doresc s-a aiva copii si
    nu pot iar altii se lasa amagiti si comit acest pacat.Unde este respectul pentu porunca :S-A NU UCIZI.Nu judec pe nimeni ,am dorit sa-mi spun parerea vizavi de aceasta problema grava pentru omenire.Din pacate societatea este una degradanta azi ,dar facem parte din ea ,unde auzim la tot pasul ca trebuie s-a avem o situatie matriala buna,tot confortul pentru a putea creste unul sau mai multi copii.Exista multe situati,unde unele copile ,mame ,femei sunt violate si maltratate din care pot rezulta sarcii nedorite,dar chiar si in aceste cazuri nu ar trebui ucisi acesti copii,conteaza in momentul acela la cine ceri ajutorul si sfatul,daca am fii crestini in adevaratul sens al cuvantului nu am indrazni niciodata s-a sfatuim o femeie violata s-a faca avort.Consider ca majoritatea avorturilor le fac azi cele foate tinere ,care nu sunt educate de parinti ,parintii au grija numai de trupul lor nu si de suflet de aici rezulta multe nenorociri.Nu am auzit nici un parinte s-a spuna am trezit copilul de diminiata si am spus rugaciunea impreuna si apoi am facut celelalte trebuincioase pentru traiul zilnic.Rezultatul unui avort sunt o grava rana si trupeasca si sufleteasca pentru cea care il face ,trauma se va vedea cu trecerea timpului,si am fi naivi s-a credem ca nu vom primi nici o pedeapsa.Dumnezeu s-a lumineze mintile intunecate a celor care sfatuiesc la avort. Si nu am auzit pe nimeni vorbind despre un deces/trauma din cauza ca nu a facut sex(uni medicii sfatuiesc unele femei ca o viata sexuala activa este sanatoasa pentru organism),dar am auzit de multe traume ,decese,casnicii destramate din cauza avortului.Nu va lasati amagiti.

  37. Eu sunt total de acord cu avortul, de ce?Pentru ca in ciuda a tot ce spun altii, ca „daca nu vrei copii, protejeaza-te”, „sa ai copil e minunat”, etc, adevarul, foarte dur, exista.
    1.Contraceptia nu reuseste intotdeauna.Sunt femei care datorita unor probleme de sanatate nu pot lua anticonceptionale(de exemplu, pt cardiaci e un mare risc).Iar celelalte metode pot da gres-gen, prezervativul se poate rupe, si atunci, ea poate ramane insarcinata.Si atunci?Ce se poate face, decat avort, in cazul in care cuplul nu este pregatit mental, psihic si emotional pt un copil?Sau daca ea ar fi nevoita sa il creasca singura pt ca el nu vrea copii, sau invers?
    2.Copiii de multe ori sunt supusi abuzurilor, chiar de proprii creatori.Si atunci?Unde mai e „copilul e un dar” si „e minunat sa fii mama”, daca acel copil sufera?Unde e mama din femeia care isi maltrateaza copilul?Ori in cazul unei sarcini rezultate in urma unui viol-ar trebui sa nu fi normal la cap ca sa iti arda de crescut un copil, dupa ce ai trecut prin asemenea trauma.
    Sa nu mai aud de pretexte religioase, sau morale, sau altele, contra avort.
    „Da, esti pregatit pt relatii sexuale, dar nu si pt copii” e o alta ipocrizie.Suntem fiinte fizice, e normal sa simtim dorinta, e absolut firesc sa vrem sa fim cu cineva.Tine si de aspecte biologice si procesele prin care trece organismul uman.Cine nu stie, sa se informeze, si apoi sa vorbeasca.
    Ca sa nu mai spunem de faptul ca sa aduci un copil intr-o lume in care zilnic se fura, se ucide, unde sunt razboaie, abuzuri, etc, e poate o crima mai mare decat sa faci avort.Ne plangem zilnic de greutatile vietii, dar suntem contra avort, vrem sa aducem copii in lumea asta pt ca „vaaaii ce draguti sunt, vreau si eu!”.Asta se numeste egoism si ipocrizie.
    Si, spunea cineva mai sus, deja planeta e suprapopulata, se termina resursele si nu vom mai avea din ce trai.
    Deci…cine vrea copii, sa adopte, ca sunt destui copii abandonati cat sa ajunga pt milioane de familii.Iar cei care considera ca e mai bine sa faca avort, sa fie lasati in pace, sa nu se mai teama de prejudecatile celor din jur.

  38. esti un caz grav, doamna jurnalist. mergi intai la psiholog si apoi la un preot. sau nu crezi ca exista suflet ?
    w ww.avort.ro/avortul.php
    „O sa vedeti ca în primele trei luni acest copil este un om, acest copil este un suflet si la 3 luni el este perfect format. Acest copil la 3 luni, chiar daca noi am spus atâtia ani de zile ca nu stie înca ce se întâmpla, ca nu simte, ca nu vede, iata ca în sfârsit medicina a dovedit ca la 8 saptamâni acest copil deja simte, deja vede, aude, pipaie peretii uterini. Acest copil nu vede color, vede lumini si umbre. Acest copil recunoaste la 10 saptamâni vocea mamei. Acest copil pipaie peretii uterini si aude, dar cel mai important lucru, acest copil simte durerea. Durerea exista. El simte durerea, si în momentul în care se produce avortul, simte.”

  39. esti un caz grav, doamna jurnalist. mergi intai la psiholog si apoi la un preot. sau nu crezi ca exista suflet ? w ww.avort.ro/avortul.php „O sa vedeti ca în primele trei luni acest copil este un om, acest copil este un suflet si la 3 luni el este perfect format. Acest copil la 3 luni, chiar daca noi am spus atâtia ani de zile ca nu stie înca ce se întâmpla, ca nu simte, ca nu vede, iata ca în sfârsit medicina a dovedit ca la 8 saptamâni acest copil deja simte, deja vede, aude, pipaie peretii uterini. Acest copil nu vede color, vede lumini si umbre. Acest copil recunoaste la 10 saptamâni vocea mamei. Acest copil pipaie peretii uterini si aude, dar cel mai important lucru, acest copil simte durerea. Durerea exista. El simte durerea, si în momentul în care se produce avortul, simte.”

  40. As vrea sa-i intreb pe cei care sunt contra avortului in orice conditie, pe care crima o considera mai mare, pe cea a unui avort ori pe cea a unei vieti cu mari probleme de sanatate? Ce ziceti….un copil ar fi fericit daca s-ar naste cu malformatii sau alte probleme de sanatate, si ar trebui sa duca o viata de chin? Credeti ca un zigot sufera mai mult la un avort decat sufera un copil care isi constientizeaza problemele? Sunt cazuri cand poti sa ramai insarcinata, chiar daca te protejezi (nici o metoda de protectie nu e garantata suta la suta ). Ce faci cand ramai insarcinata si, nestiind, iei medicamente in primele saptamani de sarcina, medicamente cu risc crescut de a produce malformatii sau probleme cardiace fatului? Ai risca viata unui copil, doar ca religia iti interzice avortul? Ati auzit de liberul arbitru? D-zeu l-a lasat….iar noi il lasam, la randul nostru, copiilor nostri. Fiecare om are un minim de libertate.

  41. Avortul este o alegere si sincer,este una mult mai buna decat sa il faci si sa il abandonezi in orfelinate.Nu ma intereseaza parerea bisericii despre asta,ca nu vine biserica sa creasca copilul,si nici in cazul unui copil nascut dintr-o casnicie violenta sau dintr-un viol .Nimeni nu poate judeca o mama care face avort.Cine crede ca este usor si ca persoana ce o face e pur si simplu egoista,greseste!Nimeni nu stie durerea din sufletul femei intinsa pe masa sau cat va suferi mult dupa ce se va termina!Vreti mai putine avorturi invatati-va baietii sa nu isi abandoneze iubita daca ea accidental a ramas insarcinata,sprijiniti-va fiicele care sunt in situatia asta nu le judecati,ca se judeca singure mult mai mult decat o puteti face voi vreodata!Nu mai priviti o fata tanara cu un copil ca pe o tarfa sau femeie de cea mai joasa speta ca nu stiti cat de greu ii este sau cum a ajuns in situatia respectiva.Am crezut ca e asa usor sa faci avort ,dar nu !Iubesti fiinta aia mica din tine de cand afli si te lupti intre dorinta de a ii oferi tot si realitatea ca nu ai nici pt tine inca nimic .Un barbat sau biserica nu au niciun drept sa spuna nu avort si nici statul sa judece femeia care face avort,oferiti conditii pt copii inainte de a spune nu avort!O casa ,o slujba ,un salariu care iti permite sa ii pui mancare copilului pe masa si sa il trimiti la scoala.Asa ca nimeni nu poate fii pro sau contra avort nu e decizia voastra ,parerea voastra este neimportanta ,judecata voastra este doar urata si ignoranta ,nimeni in afara de femeia in cauza nu stie cum a fost conceput copilul,daca tatal a ramas sau nu,daca familia o sprijina sau nu .Ea si doar ea poate decide daca pastreaza copilul sau nu ,e corpul ei,responsabilitatea va fii tot a ei si este mai cinstit ca spui stop,sa faci avort pt ca nu poti sa ii oferi nimic,pt ca nu esti pregatita decat sa il abandonezi in orfelinate,pe strazi etc!Dintre doua rele ,alegi raul mai mic,decat sa sufere doi ,atat mama cat si copilul mai bine sufera doar unul!

  42. Nu judec insa din propria mea experiență vorbesc, daca ai putin suflet si credinta nu ajungi nici la avort nici la dat spre adoptie.Adevarat, nu am suportat niciodata copii, iar acum nu pot sa spun ca-i agreez foarte tare.Fiind singura la părinți, razgaiata, parintii mei au o situație materiala destul de buna, deci am fost tinuta in puf, cu toate astea m-am indragostit si am plecat la munca cu iubitul meu, desii nu-mi lipsea nimic acasa.Ei bine, la 21 de ani am ramas gravida, niciodata nu am fost o persoana matura, responsabila, mereu m-am gandit la mine, la telul meu in viata sa ma fac doctorita.Ce pot sa spun, da, mi-a dat prin cap sa fac avort, pentru ca asa gandeam, asta-i calea cea mai usoara, doctorii i-mi spuneau ca s-ar putea sa fie cu probleme bebelusul si nu 1 doctor ci 3, oh bun in mintea mea, eh gata fac avort e cu probleme, n-are rost sa-l chinui.De fapt asta era un pretext, ca sa am un motiv sa fac avort, sa nu ma gandesc ca e vina mea daca fac avortul.Imi daduse termen 3 zile, am stat si m-am gandit, de ce sa nu fac acest copil? Ce vina are el, dar ce vina am eu? Nu mi l-am dorit,dar dacă tot a venit de ce sa nu traiasca, eu de ce merit sa trăiesc, pentru ca am o mama care ma iubeste.De ce sa-mi ingreunez eu viata, sa nu am timp pentru mine, plansete, vaicareli, shopping mai puțin pentru mine, bani mai putini, atentie mai putina, greutăți, fara iesiri, fara prietene si multe altele….imi ia prea mult sa le scriu.Deci pana la urma m-am dus la biserica, m-am rugat si mi-am zis eu nu pot sa fac avort indiferent de ce va fi, stiam ca va fi greu mama ma avertiza,tatal copilului desigur ca isi dorea o familie cu mine.Si acum are 4 luni jum si e viata mea, doarme langa mine si o privesc si imi dau lacrimile cand ma gandesc ca dintr-o prostie ea nu ar mai fi fost acum langa mine.Nu e usor cu un copil, am renuntat la multe pt ea, inca nu sunt mama aceea matura, responsabila insa o iubesc mai mult ca orice pe lumea asta si nu-mi imaginez viata fara ea.Am scris povestea mea pentru ca poate cineva va dorii sa faca avort si se va razgandi.

  43. Fată, ce nutrești tu e pur egoism și iubire de sine! Nu pasă pe nimeni ce faci tu cu trupul tău , e trupul tău , terfelește-l cum vrei , Dumnezeu ți l-a dat, la sfârșit I-l dai înapoi, cum ?e problema și răspunderea ta. Dar ce vină are acel copil care te-a ales pe tine să-i fi mamă, ce vină are el că-ți place ție sexul , ce vină are el că altfel nu a avut de ales…? De ce vrei să-l ucizi??? Ucide-ti mândria, ucide-ti desfrânarea , ucide-ti egoismul …fii mamă, nu-ți renega menirea, căci tu îți vei pierde doar niște sentimente dar lui , copilului tau îi vei pierde viata, iar el , bietul de el te voia pe tine , să îl ții de mânuță, să-ți spună ție: mami!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.