Cu Sebastian Spanache Trio în Viena, mica Timişoară

Cu Sebastian Spanache Trio în Viena, mica Timişoară

0
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Primul concert al anului 2015 pentru timişorenii care alcătuiesc Sebastian Spanache Trio a avut loc zilele trecute în Viena. „Mica Timişoară“ a devenit pentru o seară gazda unui public divers, alcătuit din tineri îmbrăcaţi en vogue, români stabiliţi de mai mulţi anişori în oraşul care respiră aer de Mozart şi spectatori austrieci. „Întâmplarea“ sonoră a avut loc într-un teatru „mai underground“ (din prisma faptului că se află situat la subsol) numit Pygmalion Theater, al cărui propietar şi manager este Tino Geirun, originar din Galaţi. Concertul timişorenilor a fost pus la cale de doi timişoreni inimoşi care au pus bazele Asociaţiei Culturale Kabaitan, care şi-a propus să organizeze „evenimente în care să conecteze oameni faini“.

Alături de ei s-au aflat de această dată şi Institutul Cultural Român din Viena.


Nu am să povestesc despre minunăţiile pe care le vezi la tot pasul în capitala Austriei, fiindcă sunt sigur că le cunoaşteţi deja. Şi nici de emoţiile inerente pe care le-au avut muzicienii timişoreni înaintea acestui spectacol. Şi nici de felul în care autorităţile din Viena sprijină evenimentele culturale. Rândurile de faţă doresc să picteze o seară în care am văzut şi români fericiţi. Alături de oameni de alte naţionalităţi, of course. Printre spectatori s-a numărat şi Andras Ferencz, unul din cei mai înflăcăraţi fani ai muzicii made in Timişoara, care trăieşte la Cambridge şi care a venit şi el la spectacol.

Concertul Sebastian Spanache Trio a prilejuit o seară în care vraja muzicii a fost la loc de cinste. Sebastian Spanache, Radu Pieloiu şi Csaba Santa, cei trei muzicieni timişoreni care alcătuiesc trupa, au reuşit să creeze o stare de bine, iar recitalul lor acustic a fost presărat cu momente izbutite de improivizaţie. După concert, la faţa locului s-au încins discuţii cât se poate de interesante. Pe subiecte cât se poate de normale. Una peste alta, a fost o seară de vis, în care muzica a unit persoane şi a declanşat emoţii cât se poate de pozitive. A fost o seară normală în Viena ş-un pic prea faină pentru Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.