Cunoscutul artist contemporan Ştefan Radu Creţu, într-o expoziţie INEDITĂ la Timişoara. Când...

Cunoscutul artist contemporan Ştefan Radu Creţu, într-o expoziţie INEDITĂ la Timişoara. Când are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

calina

 

Galeria Calina prezintă începând cu data de 9 martie un solo show – desen şi sculptură cinetică Ştefan Radu Creţu, intitulat Stone Age – Epoca de piatră a tehnologiei emoţionale.

Critica de specilaitate consideră lucrările artistului adevărate enigme pentru intelect. „Construite după principii fizice uşor descifrabile, ele păstrează o doză de mister ce le clasează ca obiecte artistice de sorginte suprarealistă cu resorturi cinetice”.


Păsările, insectele şi peştii devin maşinării funcţionale intens colorate, rocile au elice şi cometele pot fi studiate din apropiere, cu sunete şi mişcare, aşa cum se întâmplă în expoziţia intitulată Stone Age. Îndrăzneala de a crea butaforii – în sens de iluzii – cu elemente ale trecutului şi viitorului în acelaşi loc accentuează atmosfera stranie a lucrărilor sale, căci lucrările sale par a fi din altă lume, dând chiar senzaţia că au apărut de nicăieri.

Desenele cinetice sunt la graniţa dintre mecanic şi artistic, tabla decupată incisiv se juxtapune culorilor intense iar sunetele create de mişcare nu pot fi percepute cu adevărat decât în realitate, arta lui Ştefan Radu Creţu fiind menită apropierii de obiectul artistic şi experimentării pe viu.

Născut în 1983, Ştefan Radu Creţu trăieşte şi lucrează în Sibiu, fiind reprezentat de 418 Gallery. A absolvit Universitatea de Arte din Cluj, secţia ceramică-sticlă-metal. „Stone Age” este cea de-a patra expoziţie personală a artistului în ţară şi recent a participat la o expoziţie de grup organizată la Haga.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în 9 martie, la ora 18,00 iar aceasta va putea fi vizitată până în 18 aprilie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.