Curtea de Apel Timişoara, decizie pentru şefii Poliţiei Timiş în dosarul DNA....

Curtea de Apel Timişoara, decizie pentru şefii Poliţiei Timiş în dosarul DNA. Vezi concluziile DURE ale instanţei de fond

2
DISTRIBUIȚI

bolbos_audieri1

Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, contestaţiile depuse de foşti șefi ai Poliției Timiș – comisarii șefi Sorin Muntean, Florin Bolbos și Marcel Crăciunescu – și a primarului de Recaș, Pavel Teodor împotriva hotărâririi Tribunalului Timiş de prelungire a arestului la domiciliu în dosarul în care au fost acuzaţi de DNA de abuz în serviciu sau fapte de corupţie.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de şa Tribunalul Timiş a considerat că se impune acest lucru deoarece „într-o societate democratică buna desfăşurare a activităţilor instituţiilor publice şi de interes public este incompatibilă cu acreditarea ideii că funcţionarii publici cu funcţii de conducere în ceea ce priveşte organele însărcinate cu menţinerea şi asigurarea ordinii publice sau cei din administraţia locală sunt coruptibili, că pot influenţa sau pot fi influenţaţi în modul de exercitare a atribuţiilor de serviciu doar prin simpla oferire a unor foloase care nu li se cuvin sau prin simpla exercitare a unor presiuni de natură politică.


(….) Acţionaând în această modalitate, cei patru inculpaţi şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, producând un prejudiciu grav de imagine instituţiilor din care fac parte şi aducând o atingere importantă activităţilor de serviciu ale Poliţiei Române. Prin întregul lor comportament inculpaţii au dovedit disponibilitate în negocierea prerogativelor lor, arătând că înţeleg ca, în schimbul primirii unor foloase materiale sau doar ca urmare a exercitării unor presiuni de natură politică, să procedeze la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în mod ilegal şi discreţionar – inculpaţii Crăciunescu, Muntean şi Bolbos, în vreme ce inculpatul Pavel Teodor a contribuit la apariţia în conştiinţa opiniei publice a ideii periculoase că, în calitate de primar şi om politicm poate determina îndepărtarea unor poliţişti indezirabili doar prin simpla exercitare a unor presiuni”.

Avocaţii celor patru au încercat să combată argumentele Tribunalului Timiş, susţinând că nu sunt probe care să dovedească săvârşirea faptelor, că dosarul este o înscenare şi nu se mai impune ca inculpaţii să rămână în arest a domiciliu. Curtea de Apel Timişoara a respins cele patru contestaţii, urmând ca inculpaţii să rămână încă 30 de zile în arest la domiciliu.

2 COMENTARII

  1. si…se pare ca probele sunt atat de clare incat in curand… domnii „arestati” se vor intoarce la serviciu. Ma intreb eu, oare tot cu trupele antitero echipate cu casti, scuturi, etc… si insotite de presa vor fi repusi in functii ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.