Deputatul PSD Petru Andea: „Profesorii de Religie să fie liniştiţi, nu li...

Deputatul PSD Petru Andea: „Profesorii de Religie să fie liniştiţi, nu li se vor rezilia contractele de muncă”. De când va deveni Religia opţională

0
DISTRIBUIȚI

lansare_carte_petru_andea_24

Deputatul PSD Petru Andea susţine că, de luni, orele de Religie vor continua la fel ca şi până acum.


Mai exact, indiferent dacă au depus sau nu cerere că vor să facă orele de Religie, elevii vor merge mai departe cu prevederile de până acum până în toamnă.

„Toate măsurile care privesc ora de Religie, aşa cum va stabili Parlamentul, trebuie să se aplice începând cu anul școlar viitor. Neclarităţile, încălcările de a spune că de luni elevii care nu au depus cerere nu mai intră la ora de Religie nu au fundament. Aseară la o emisiune la TV autorul acelei cereri susţinea că de luni nu mai intră la oră niciun elev care nu a depus cerere. Eu îi îndemn pe toţi profesorii de Religie să fie liniştiţi că nu li se vor rezilia contractele de muncă”, a declarat, astăzi, Andea.

Deputatul afirmă că nimeni nu poate decide cum se va acţiona în România. „În UE nu există prevederi unice privind modul în care se face educaţia elevilor. Nu există norme şi nici măcar cutume privitoare la cum se face predarea Religei în şcoli. Constituția României spune limpede că Statul este responsabil pentu organizarea învăţământului religios în şcoli”, a mai spus Andea.
Pesedistul mai susţine că Ministerul Educaţiei s-a grăbit atunci când a anunţat că de acest semestru ora de Religie devine opţională. Conform deputatului, Comisia de Învăţământ a decis ca ora de Religie să nu mai fie obligatorie abia de anul viitor şi că până atunci lucrurile vor continua şi până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.