EROINELE Povestea fericită a unei mame singure. De ce nu a ezitat...

EROINELE Povestea fericită a unei mame singure. De ce nu a ezitat nicio clipă atunci când iubitul i-a cerut să aleagă între el și copil

1
DISTRIBUIȚI

eroinele5

Am întâlnit-o seara, într-o stație de autobuz. Venea cu fetița ei, Gabriela, de la grădiniță. Până la destinație trebuia să schimbăm două mijloace de transport. Am ales să mergem cu taxi. În drum spre stația de taxi, micuța îmi întinde o bucată de covrig pe care îl mânca cu poftă. „Ține, e pentru tine”. Are patru ani, e darnică, curioasă și plină de energie. Urcăm în mașină. „E tare vorbăreață. Îmi plac copii care vorbesc mult”, a spus taximetristul. Copila îi răspunde: „Îmi place să vorbesc”, după care începe să râdă.

Gabriela s-a născut dintr-o dorință pe care mama ei, Timea Darvaș, și-a pus-o de Crăciun. „Eu sunt convinsă că dacă îți dorești ceva de Crăciun ți se îndeplinește. Eu mi-am dorit un om care să mă iubească necondiționat și pe care să îl iubesc cel mai mult”, ne-a spus Timea.

Nici bine nu au trecut sărbătorile și tânăra a aflat că e însărcinată. După ce i-a dat vestea iubitului ei, a primit o „propunere” din partea lui. „Eram prea tânără, aveam 24 de ani. În acel moment am plâns pentru că nu aveam o facultate, un viitor. Când i-am dat vestea tăticului mi-a spus că are pe altcineva și mi-a propus să fac avort pentru că doar așa mă va alege pe mine. Nu am luat în calcul această variantă și am decis să păstrez copilul”, a mărturisit Timea.

„Am știut că pot mai mult”

Optimistă și plină de încredere a mers mai departe cu gândul că va fi bine. A primit sprijin din partea mamei ei, iar încet – încet a devenit independentă. „Am avut încredere că Dumnezeu mă va ajuta. M-am mutat la mama mea, care mi-a oferit ajutor din momentul în care a aflat că sunt însărcinată. Am fost uimită că mi-a acordat tot sprijinul pentru că, până la urmă, era responsabilitatea mea”, și-a amintit tânăra.

DSC_2081Timpul a trecut, iar Gabriela a venit pe lume. Timea ne-a povestit că fetița ei a ambiționat-o, iar astfel a reușit să termine facultatea cu bursă, s-a înscris la masterat, iar pe deasupra și-a găsit și un loc de muncă.


„După ce s-a născut Gabi am lucrat opt ore, am început facultatea, dar nu am renunțat nici la locul de muncă. Cu toate astea, nu am lipsit de la niciun seminar. Am terminat cu bursă, iar acum m-am înscris la masterat”, a povestit Timea.

Nu s-a mulțumit cu atât. A reușit să își cumpere un apartament cu două camere în care să locuiească cu fetița. Și-a găsit locul de muncă ideal de pe urma căruia câștigă exact cât își dorește. „Copilul a fost ca un impuls pentru mine. Am învățat să fac totul pentru el și să îi ofer tot ce își dorește. Au mai fost momente în care plângeam, dar am trecut peste”, a mărturisit timișoreanca.

Dezavantajele unei mame singure

Timea ne-a spus că mamele singure fie sunt privite cu milă, fie sunt judecate greșit. „Eu nu sunt o victimă și nu aștept pe nimeni să vină și să îmi spună «vai, săraca de tine». A fost decizia mea. Copilul acesta îmi dă putere, e fericirea mea și nu am nevoie de nimic mai mult ca să fiu fericită”.

Pe de altă parte, atât ea, cât și alte mămici singure au fost jignite de mame căsătorite. Timea face parte dintr-un grup de mămici singure de pe o rețea de socializare. Ea ne-a spus că pe grupul respectiv au intrat mai multe femei căsătorite care le-au judecat.

„Mai multe mame căsătorite ne-au spus că suntem femei de eroinele4moravuri ușoare și ne-au jignit urât de tot. Au spus că nu suntem în stare să ne păstrăm bărbații lângă noi și că ne place să facem copii din flori. Ele nu s-au gândit niciun moment că poate nu am vrut să îi ținem pe acei bărbați lângă noi din anumite motive. Sunt niște lucruri urâte, iar o femeie ușoară, în primul rând, nu și-ar păstra, iubi și educa copilul”, a afirmat tânăra.

Nu este singurul dezavantaj al mămicilor singure. Timea a spus că de multe ori acest lucru a împiedicat-o să își găsească un loc de muncă, fiind respinsă pe motivul că are un copil pe care îl crește singură. „Am fost întrebată dacă am copii, dar mi s-a spus că în acest caz nici nu se pune problema să mă angajeze, pentru că nu voi avea timp să vin la muncă. După ce m-am angajat în altă parte, mi-am luat concediu medical pentru patru zile deoarece fetița s-a îmbolnăvit. Când m-am întors la muncă, mi s-a spus că noi, mămicile astea, abuzăm de concediul medical și dacă se mai întâmplă să îmi dau demisia”, a povestit mămica.

Timea este de părere că nu există situație fără soluții și i-ar plăcea să facă un club cu mai multe mămici singure care să se ajute reciproc. Ea a punctat faptul că avortul nu este o variantă. „Indiferent de momentele grele, un copil îți dă putere și te ajută să mergi mai departe. Acest copil mi-a schimbat viața complet, în bine. Nici nu pot să îmi amintesc ce viață am avut înainte”, a mărturisit Timea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.