Gara de Nord din Timișoara are un nou strat de vopsea. Cât...

Gara de Nord din Timișoara are un nou strat de vopsea. Cât au costat lucrările de până acum și ce urmează

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu alexandru simu gara de nord

Primarul Nicolae Robu a „descins” astăzi la Gara de Nord din Timişoara pentru a vedea în ce stadiu se află lucrările de reabilitare. Directorul Regionalei Timişoara a CFR, Alexandru Simu, a ţinut să îi mulţumească edilului şef pentru imboldul pe care l-a dat prin amendarea regionalei în 2014 pentru felul în care arăta gara.

Simu a fost de acord că gara reprezintă o poartă de intrare în oraş, un loc unde e nevoie ca oamenilor să le fie drag să vină atât pentru a primi, dar şi pentru a conduce pe cineva. Până acum au fost efectuate lucrări la faţadă, dar şi lucrări de curăţare a subpasajului unde primarului Nicolae Robu era să i se facă rău anul trecut, la ultima vizită în gară. Intervenţiile au costat circa 500.000 de lei, din care 1.500 de euro au mers la un artist de grafitti care a decorat pereţii gării cu picturi din tematice.

„Anul acesta lucrările vor continua în partea dinspre liniile de peron.


La peroane intenţionez să confecţionez jardiniere suspendate din fier forjat, pe care noi le-am avut la linia 1, dar din cauză că am avut infiltraţii foarte mari au fost distruse. Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii, am zis să progresăm vizavi de casele de bilete, vizavi de spaţiile care sunt închise din cauza pierderii contractului de finanţare cu bani europeni pe investiţii. Anul acesta sperăm că vom putea demara acel contract. Vom face din bani proprii partea a doua de faţadă, plus o iluminare cum e la muzeu, o parte de iluminat de design care va costa 250.000 de lei. Din punctul meu de vedere mi se pare o realizare, e ceva normal pentru zilele noastre lucrurile astea trebuiau să se întâmple de mult, ele trebuiau făcute cu mulţi
ani în urmă”, a declarat Simu.

Edilul Nicoale Robu a spus că „am ajuns într-o stare de anormalitate, ajungem să avem o mare bucurie când ieşim dintr-o asemenea stare. Ce s-a întâmplat acum nu e nimic spectaculos, ţine de normalitate, numai că mereu trebuie să ne uităm de unde am plecat. Zeci de ani această clădire care ţine de o instituţie importantă a fost dată uităii. A fost şi acel ghinion cu acel contract care a ajuns într-o stare litigoasă şi a fost supus judecăţii 12 ani, dar dincolo de orice realizare trist a fost că timp de zeci de ani în această clădire nu s-a investit nimic. Eu nu m-am împăcat cu ideea că nu se poate face nimic, să tot criticăm şi să găsim explicaţii pentru starea anormală în care s-a ajuns şi care devenea din ce în ce mai adânc anormală şi mi-am spus că dacă începem cu presiuni trebuie să se găsească şi soluţii”.

Primarula conchis că e mulţumit de intervenţii şi a spus că e de apreciat că s-a terminat cu această „chioşchiadă”, referindu-se la boschetarii care îşi făceau veacul prin gară.

2 COMENTARII

  1. Felicitari! Personal consider ca s-au facut eforturi ca intreg edificiul garii sa arate cat de cat. Ar fi trebuit sa arate si mai bine de-atat, dar e vom multumi dace se fac eforturi considerabile ce se vad cu ochiul liber. Nu e rau, dar ar putea sa se faca eforturi pentru un contract de impodobire a cladirii ceva mai de anvergura.

  2. Cate procente i-au revenit pimarului???? …de fapt nu lui, da de unde! el nu ia spagi. asta e ilegal….doar o mica atentie pentru partid. ca doar partidul nu e al nostru, e al cetatenilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.