Imagini de GROAZĂ în clinica de psihiatrie de pe strada Văcărescu, care...

Imagini de GROAZĂ în clinica de psihiatrie de pe strada Văcărescu, care ar putea fi mutată în Calea Girocului. În ce stare JALNICĂ arată clădirea și de ce nu poate fi renovată FOTO

2
DISTRIBUIȚI

IMG_8335

Spitalul Județean Timișoara se confruntă cu o situație critică. Asta pentru că în vara acestui an expiră contractul de închiriere al clădirii de pe strada Văcărescu în care funcționează cele două clinici de psihiatrie, iar conducerea unității medicale nu are unde să-i mute pe pacienți într-un timp atât de scurt. Astfel, în acest moment, se negociază cu proprietarii imobilului prelungirea contractului de închiriere cu minim doi ani.

După această perioadă, Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, speră că pacienții vor putea fi mutați în altă locație. Este vorba despre fosta unitate militară din Calea Girocului, care ar urma să intre în reparații capitale în următoarea perioadă, dacă Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Timiș vor aloca fondurile necesare, aproximativ două milioane de euro.

IMG_8332

„Am vizitat clădirea de pe Calea Girocului, o parte va fi renovată, o parte va fi reconstruită. Fosta unitate militară are peste 1.000 de metri pătrați, iar cele două clinici de pe strada Văcărescu au 3.000 de metri pătrați, deci trebuie să construim încă 2.000 de metri pătrați. În cele mai optimiste condiții, în doi ani de zile, cele două clinici de psihiatrie ar putea fi mutate. Obligatoriu și Ministerul Sănătății trebuie să se implice în finanțarea acestui proiect, nu doar Consiliul Județean Timiș”, ne-a declarat Marius Craina.

Până la mutarea în noua locație, pacienții cu probleme psihice care ajung pe strada Văcărescu sunt internați în condiții mizere, într-o clădire care arată înfiorător.


Acest lucru este recunoscut și de către medicul Monica Ienciu, șeful Clinicii de Psihiatrie I de pe strada Văcărescu. „Trebuie să ne mutăm, condițiile în care sunt internați pacienții nu sunt tocmai cele optime. Suntem de acord să ne mutăm în orice locație, dacă pacienții vor fi internați în condiții mai bune”, a precizat Monica Ienciu.

IMG_8330

Marius Craina se apără și spune că în clădirea de pe strada Văcărescu nu se pot realiza lucrări majore, ci doar “lucrări de întreținere minore”, asta pentru că imobilul este retrocedat. Vă reamintim faptul că Spitalul Județean Timișoara plătește, de cinci ani, o chirie fabuloasă pentru clădirea în care își desfășoară activitatea cele două clinici de psihiatrie de pe strada Văcărescu, și anume 33.000 de lei pe lună.

 

2 COMENTARII

  1. Tin sa va anunt ca sunt proaspat rezident la clinica de psihiatrie si nimic nu s-a schimbat. Ba chiar mai rau…oamenii stau pe holul de la intrare in conditii orobile…am dat de articol fiind curioasa unde am sa lucrez. Sa speram ca nu tot acolo voi termina.

  2. Acela nu e un spital este o adevărată pușcărie unde doctorii fac mișto de pacienții internați si pun diagnostic închipuite. Eu una l as întreba pe d nul psiholog unde a facut scoala si cati bani au dat părinții lui pt a trece cei trei ani de psihologie ? Si as avea o intrebare către managerul.acestei clinici;unde sunt drepturile pacienților?Cum se poate ca o persoana sa fie legată si setată doar pt faptul că cere cu insistență efectuarea ieșirii din spital?Ce e asta un spital sau o pușcărie?Cum e posibil ca pacientul sa fie ținuți în frig in saloane?pentru ce mai plătim CAS?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.