INCREDIBIL Cei 80 de criminali cu probleme psihice de la spitalul din...

INCREDIBIL Cei 80 de criminali cu probleme psihice de la spitalul din Jebel, păziți de doar doi paznici de noapte. Ce dezvăluiri a făcut Bianca Gavriliță, managerul unității medicale, la PRESSALERT LIVE VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

gavrilita-cjt (1)

Bianca Gavriliță, consilier județean PSD și manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel, unul din cele patru unități medicale de acest gen din țară, a făcut o declarație șoc în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară. La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt internați 80 de pacienți acuzați pentru omor, omor deosebit de grav sau tentativă de omor, care sunt păziți de doar patru portari și doi paznici de noapte. Asta în condițiile în care acești bolnavi nu sunt închiși în celule sau legați, ci se pot plimba aproape în voie pe o suprafața de aproximativ trei hectare.

Bianca Gavriliță a afirmat, în această seară, că unitatea pe care o conduce aparține direct de Ministerul Sănătății și deservește 11 județe. „Spitalul are 405 paturi, e un spital mare. 300 din cele 405 paturi sunt ocupate de pacienți care au comis fapte penale. În spital facem internări voluntare, însă doar pentru pacienții din Timiș. Aici sunt internați și toxicomanii, dependenții de droguri și alcool, dar și pacienții care au comis fapte de natură penală, dar nu au discernământ vizavi de fapta respectivă”, a explicat Bianca Gavriliță.

Managerul Spitalului de Psihiatrie din Jebel recunoaște că există o problemă în ceea ce privește paza și protecția în astfel de unități medicale, și tocmai de aceea a făcut mai multe adrese către Ministerul Sănătății, în speranța că lucrurile se vor schimba.


„Trebuie revizuită Legea sănătății mintale. Eu sunt convinsă că se va rezolva această problemă, ni s-a promis că vom fi ajutați. Eu cred că ar trebui și Ministerul Justiției să se implice în aceste spitale, iar paza și protecția lor să fie mult mai bine reglementată. În cazul în care fuge un pacient, noi răspundem. Mai ales vara, un pacient poate oricând fugi, pentru că spital este întins pe o suprafață foarte mare”, a mai precizat Bianca Gavriliță.

Proiect de 15 milioane de euro

Noul manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel are planuri mari. Bianca Gavriliță a declarat la PRESSASLERT LIVE că este pregătit un proiect prin care se dorește reconstrucția spitalului din bani de la Uniunea Europeană. „Vrem să reconstruim pavilionale unității medicale și să dezvoltăm spitalul. Vrem să realizăm o zonă pentru animale, alta pentru sere, să montăm panouri fotovoltaice ca să reducem costurile. Proiectul s-ar ridica la suma de 15 milioane de euro”, a declarat directorul Spitalului de Psihiatrie din Jebel.

Bianca Gavriliță, care este medic ginecolog de profesie, a ținut să precizeze că a decis să candideze la concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului de Psihiatrie din Jebel pentru că „sănătatea mintală este profund neglijată și am observat că trebuie făcute o mulțime de lucruri”.

3 COMENTARII

  1. Tanti asta are foarte multe în comun cu psihiatria. Nebănuit de multe. Pe bune, nu vă dați seama de penibilul situației? Ce legătură are doamna asta cu patologia psihiatrică? Este absolut penibilă abordarea. Presupun că a câștigat concursul pe maximă competență…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.