Lista opozanților Kremlinului care au fost asasinați în ultimii ani

Lista opozanților Kremlinului care au fost asasinați în ultimii ani

1
DISTRIBUIȚI

russia-putin.jpeg1-1280x960

Lista opozanților ruși morți ai Kremlinului se lungește după asasinarea, vineri noapte, a fostului vicepremier Boris Nemțov, relatează sâmbătă AFP. Agenția franceză de presă prezintă câteva dintre numele importante de pe această listă.

27 februarie 2015: Opozantul și fostul vicepremier Boris Nemțov, 55 de ani, a fost împușcat mortal în jurul orei locale 23.15 în apropierea Kremlinului, în plin centrul Moscovei.

23 martie 2013: Fostul oligarh Boris Berezovski, de 67 de ani, refugiat în Marea Britanie după ce a intrat în conflict cu Vladimir Putin, a fost găsit mort în baia locuinței sale de la Ascot (sud-vestul Londrei), cu o bucată de material textil în jurul gâtului.


Ancheta nu a reușit să stabilească dacă a fost crimă sau sinucidere.

16 noiembrie 2009: Fostul avocat în domeniul fiscal Serghei Magnițki, arestat după denunțarea unei vaste inginerii financiare, a murit într-o închisoare din Moscova din cauza lipsei asistenței medicale după un an de arest preventiv. Decesul său a provocat o criză între Moscova și Washington.

15 iulie 2009: Militanta pentru apărarea drepturilor omului Natalia Estemirova, de 50 de ani, reprezentanta în Cecenia a ONG-ului Memorial, a fost răpită la Grăznâi și găsită moartă câteva ore mai târziu în Ingușetia, republică vecină din Caucazul rus. Ea denunța abuzurile comise de puterea locală.

19 ianuarie 2009: Avocatul specializat în apărarea drepturilor omului, Stanislas Markelov, de 34 de ani, și jurnalista de opoziție Anastasia Baburova, au fost împușcați mortal în plină stradă la Moscova când ieșeau de la o conferință de presă.

7 octombrie 2006: Jurnalista de opoziție Ana Politkovskaia, 48 de ani, care denunța atingerile aduse drepturilor omului în Cecenia, a fost împușcată mortal în imobilul său de la Moscova.

23 noiembrie 2006: Moare la Londra transfugul rus Aleksandr Litvinenko, 43 de ani, fost spion rus care colabora cu serviciul britanic de informații MI6, otrăvit cu poloniu după ce a băut ceai cu oamenii de afaceri și foști agenți KGB Dmitri Kovtun și Andrei Lugovoi.

17 aprilie 2003: Deputatul și președintele partidului „Rusia liberală”, Serghei Iușenkov, de 52 de ani, fost aliat al oligarhului Boris Berezovski, a fost împușcat mortal cu un pistol cu amortizor la intrarea în imobilul său din Moscova.

1 COMENTARIU

  1. In Romania au murit de 5 ori mai multi. Ce sa deducem ca vinovat a fost Presedintele? Si-n America mor. Si-n Italia.Chiar si in indepartatul Peru. Liste putem sa facem si la Polul Nord. Si acolo se poate trezi unul care-si seduce amanta la orele 23:15 ora Moscovei. Haideti sa fim seriosi sa nu primim riduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.