Nu știi unde să evadezi în weekend, în această primăvară? Iată TOP...

Nu știi unde să evadezi în weekend, în această primăvară? Iată TOP 5 al celor mai FASCINANTE destinații din vestul țării pe care nu trebuie să le ratezi FOTO

0
DISTRIBUIȚI

cascada bigar

Te-ai săturat de agitația din oraș și vrei să evadezi măcar în weekend într-un loc liniștit, să te bucuri de aerul proaspăt și să admiri peisaje spectaculoase, ca-n povești? Natura își oferă colțul perfect pentru a-ți reîncărca energiile. În cazul în care ești în pană de idei și nu știi unde ai putea să-ți petreci timpul liber, îți prezentăm cinci locuri fascinante din vestul țării pe care nu trebuie să le ratezi în această primăvară.

1. Ochiul Beiului reprezintă unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase puncte turistice din Banat. Un loc miraculos despre care se spune că alungă depresia și stresul, pentru că lacul are o culoare aproape ireală, turcoaz, în care se oglindesc pomii și cerul. Interesant este faptul că acest ochi de apă nu îngheață niciodată, și asta pentru că temperatura apei este între 4 și 8 grade atât vara, cât și iarna, datorită unui izvor care se află în lac și care împrospătează mereu apa. Culoarea lacului se schimbă mereu după vreme și în timpul zilei de la albastru deschis până la albastru verzui-închis. Ochiul Bei se află în județul Caraș-Severin, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, o zonă de sălbăticie spectaculoasă.

Foto: Daniel Humelnicu

Foto: Daniel Humelnicu

2. „Tunelul Iubirii” este unul dintre cele mai romantice locuri din România. Tunelul de verdeață poate fi întâlnit pe calea ferată dintre Caransebeș și localitatea Bouțari și a fost numit așa pentru că se aseamănă foarte mult cu renumitul Tunel al Dragostei din orașul Klevan, Ucraina. În anul 2014, “Tunelul iubirii” din Banat a fost inclus pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeană ce merită să fie vizitate. Tunelul a fost descoperit întâmplător de doi fotografi amatori din Oțelul Roșu, în urmă cu doi ani.

tunelul iubiriiFoto: Florin Avramescu

3.


Cascada Bigăr, un fenomen al naturii de o frumusețe rară, a fost declarată, în anul 2013, cea mai frumoasă cascadă din lume de către site-ul The World Geography. Cunoscuta publicație Huffington Post a numit Cascada Bigăr „un loc desprins din basme, un loc magic”. Acest loc din Banat a uimit o lume întreagă datorită unei stânci acoperite cu mușchi alături de izvorul subteran care au creat un colț de rai de o frumusețe unică. Cascada Bigăr se află în Munții Aninei, în apropiere de Bozovici, la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator.

Cascada-Bigar - Copy

4. Parcul Național Retezat este un loc din vestul țării de o frumusețe ireală, desprins parcă din povești. Parcul mai este numit și tărâmul cu ochi albaștri, asta pentru că are 80 de lacuri și tăuri în care se oglindește albastrul cerului, ceea ce crează o imagine fascinantă. Parcul Național Retezat, situat în Masivul Retezat, se întinde pe o suprafață de 38.000 de hectare și reprezintă o adevărată comoară a României în care se găsesc aproape 1.200 de specii de plante și 185 de specii de păsări. În cazul în care doriți să scăpați de stresul cotidian și să vă relaxați un weekend, Parcul Național Retezat este locul ideal.

parcul national retezat

Foto: Info Ghid România

5. Parcul Dendrologic de la Bazoș, o oază de verdeață și relaxare, se află la doar 20 de kilometri de Timișoara în localitatea Bazoșul Nou. Acest minunat parc reprezintă, de fapt, una din cele mai valoroase colecții de arbori și arbuști din țara noastră. Parcul Dendrologic de la Bazoș a fost construit dintr-o pădure de stejar, care a fost amenajată în stil peisager și se întinde pe o suprafață de aproximativ 60 de hectare. Pădurea naturală de stejar, care a împlinit 150 ani, este de o frumusețe deosebită.

parcul dendrologic bazos

Foto: Parcul Dendrologic Bazoș

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.