Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, într-un dosar de evaziune cu un...

Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de 5 milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2027283157">

politia generice mascati descinderi 08_resize

Mascații au descins, luni dimineaţă, la 50 de adrese din Bucureşti şi trei judeţe, între acestea numărându-se şi biroul unei firme de avocatură, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de euro, urmând să fie puse în aplicare 36 de mandate de aducere.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, peste 150 de poliţişti fac, luni, 50 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Ialomiţa, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţii au loc şi la firma de avocatură ”Mirela Radu, Valentin Tudor şi Asociaţii”, avocata Mirela Radu urmând să fie dusă cu mandat la audieri.

”În urma documentării activităţii infracţionale, s-a stabilit că bănuiţii se foloseau de o firmă de avocatură şi de un lichidator judiciar pentru înfiinţarea şi ulterior lichidarea şi radierea mai multor firme, prin intermediul cărora încheiau tranzacţii fictive, în scopul deducerii ilicite de TVA”, se arată în comunicatul citat.

Prejudiciul în acest caz este estimat la suma de cinci milioane de euro, rulajul total al circuitului evazionist fiind de aproximativ 12 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii eliberau facturi fictive pentru firme care activau în domenii precum publicitate, tehnologia informaţiilor, construcţii, pază sau consultanţă, pe care reprezentanţii acestor societăţi le foloseau ulterior pentru a-şi deduce TVA în mod ilegal.

Din cele 36 de persoane care urmează să fie duse la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sector 4, 31 au calitatea de suspecţi, iar cinci sunt martori.

Ancheta în acest caz este coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.