„Practica nu-i efemeră, e un pas în carieră”, proiect inedit derulat de...

„Practica nu-i efemeră, e un pas în carieră”, proiect inedit derulat de Universitatea de Vest din Timișoara. Cum sunt ajutați studenții să-și găsească un loc de muncă mai ușor

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Șanse în plus pentru studenții și masteranzii de la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest din Timișoara de a-și găsi un loc de muncă mai ușor, după ce termină studiile. Instituția timișoreană, în parteneriat cu Universitatea din Petroșani implementează un proiect inedit, finanțat cu bani de la Uniunea Europeană.


Este vorba despre “Practica nu-i emeferă, e un pas în carieră”, în cadrul căruia 400 de studenți vor beneficia de servicii de consiliere și orientare profesională. Mai mult, 200 dintre acești tineri vor beneficia de stagii de practică pe perioada verii, în importante companii IT, la finalul cărora vor primi și câte 500 de lei.

Viorel Negru, manager de proiect și prorector al Universității de Vest din Timișoara, a declarat, astăzi, că UVT implementează în acest moment 26 de proiecte finanțate cu bani de la Uniunea Europeană. “Prin acest proiect se urmărește creșterea importanței stagiilor de practică. Cererea de specialiști IT e mai mare decât oferta pe care o avem. Dar există un handicap, pentru ocuparea celor mai multe posturi se cere o experiență de doi ani, pe care mulți dintre absolvenți nu o au”, a precizat Viorel Negru.

Pentru ca studenții să poată acumula această experiență, se vor încheia acorduri de colaborare cu mai multe companii IT din regiune, astfel că studenții vor putea merge să facă practică. Tot în cadrul proiectului “Practica nu-i efemeră, e un pas în carieră”, studenții vor învăța cum să realizeze un CV sau o scrisoare de intenție atrăgătoare pentru angajatori și vor avea ocazia să interacționeze cu antreprenori de succes. Mai multe informații despre proiect se găsesc AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.