Primăria Timişoara, păsuită de la executarea silită de 3,4 milioane de euro...

Primăria Timişoara, păsuită de la executarea silită de 3,4 milioane de euro cerută de o companie privată. Cum explică primarul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

clt buget 2015 09_resize

Primăria Timişoara a fost păsuită, momentan, de plata unei datorii în valoare de 3,4 milioane de euro.

Primarul Nicolae Robu a anunţat astăzi că „am câştigat la Înalta Curte cu solicitarea noastră de a nu se pune în aplicare executarea silită de 3,4 milioane de euro de către firma GPG până la judecarea pe fond a recursului la Înalta Curte. Recursul va fi în 13 mai, este o decizie foarte corectă pe care nu putem decât să o salutăm. Era anormal să se treacă la execuţia silită, aşa cum a vrut firma GPG şi cum a vrut biroul de executori judecătoreşti când mai există încă o judecată la Înalta Curte. Legea permitea ca sentinţa anterioară care era cu titlul executoriu să fie pusă în aplicare prin execuţie silită, numai că era anormal. Iată încă o dovadă de justă judecată la nivelul Înaltei Curţi. Privim cu optimism termenul fixat pentru judecarea recursului şi sperăm să se procedeze în aceiaşi termeni corecţi aşa cum s-a procedat până acum”.

Edilul susţine că actuala sentinţă nu este una justă.


„Este anormal ca după ce firma GPG a beneficiat de toată investiţia pe care a făcut-o şi inclusiv a ajuns să obţină prelungirea contractului să mai primească şi daune. Daune pentru ce? Și încă la ce nivel, 3,4 milioane de euro. Litigiul este din perioada precedentei administraţii, dar asta nu este important. Vorbim aici de interesele Timişoarei şi nici într-un caz nu ar fi corect ca municipiul Timişoara să plătească daune de 3,4 milioane de euro către o firmă care a făcut o investiţie şi a putut să beneficieze de ea chiar dacă la un moment dat administraţia de atunci nu a dorit să i se prelungească contractul”, a mai spus Nicolae Robu.

Vă reamintim că Primăria Timişoara trebuie să plătească unei firme suma de 3.428.892 euro ca despăgubiri în urma unei sentinţe definitive a Tribunalului Timiş. SC GPG Company SRL a dat în judecată municipalitatea după ce, în calitate de chiriaş al ştrandului Termal, a făcut o serie de investiţii cu acordul proprietarului. La câteva luni după ce amenajările au fost gata, Primăria Timişoara a decis să scoată toată locaţia din nou la licitaţie, pentru a fi închiriată. În 2009, când municipalitatea a decis acest lucru, fără a ţine cont de investiţiile făcute de firmă, societatea a dat în judecată Primăria Timişoara, solicitând să-i fie plătite lucrările de refacere a ştrandului, care au durat aproape patru ani de zile. După cinci ani de procese, în aprilie 2014, Tribunalul Timiş a dat, definitiv, dreptate firmei şi a obligat Primăria Timişoara să-i plătească 3.428.892 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.