Primarul Nicolae Robu, apel către Episcopia Romano-Catolică. De ce le cere „flexibilitate”

Primarul Nicolae Robu, apel către Episcopia Romano-Catolică. De ce le cere „flexibilitate”

0
DISTRIBUIȚI

colegiu banatean deschidere.

Deşi de la debutul anului şi până acum nu s-a ajuns la niciun rezultat privind negocierile pentru cumpărarea clădirilor în care funcţionează Colegiul Naţional Bănăţean şi Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”, primarul Nicolae Robu a lansat un nou apel către Episcopia Romano-Catolică.

Acesta a cerut ca Episcopia „să acorde sprijin pentru clădirea de la MIU şi Colegiul Bănăţean, poate şi pentru clădirea în care e Casa Studenţilor, pe care vrem să o preluăm.


La schimb trebuie să vedem ce am putea da de interes pentru Episcopia Romano-Catolică, inclusiv putem să dăm bani”. Edilul susţine însă că nu doreşte ca tranzacţia să fie încheiată oricum şi spune că „ totul trebuie să se facă cu respectarea legii, făcând evaluări cu firme specializate, cu negociere şi aprobare în CLT. Nu se pot rezolva lucrurile dând din degete. Noi avem toată deschiderea să le rezolvăm. Invit Episcopia Romano-Catolică să manifeste cât mai multă flexibilitate în interesul ambelor părţi”.

În ultimii doi ani, autoritățile au plătit o chirie de peste 21.000 de euro pe lună pentru clădirile în care funcţionează Colegiul Naţional Bănăţean şi Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”. Mai mult, contractul de închiriere încheiat în noiembrie 2012 a fost prelungit anul trecut, iar negocierile purtate până acum pentru cumpărarea celor două imobile au eşuat din cauza preţului prea mare cerut de Episcopie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.