Primarul Nicolae Robu loveşte din nou PSD: „Grup împotriva Timişoarei” UPDATE Reacţia...

Primarul Nicolae Robu loveşte din nou PSD: „Grup împotriva Timişoarei” UPDATE Reacţia consilierilor: „Minciună şi dezinformare marca Nicolae Robu”

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu 203

După ce a fost atacat două zile la rând de PSD Timiş pentru reacţiile nervoase de la plenul de marţi, când bugetul ACS Poli a fost modificat, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a oferit explicaţii.

„Am avut, după cum ştiţi, marţi o şedinţă de consiliu local şi de această dată a ieşit foarte limpede în evidenţă faptul că există un grup de consilieri locali căruia i se potriveşte denumirea de «grup împotriva Timișoarei». Acest grup PSD nu scapă nicio ocazie să încerce să încurce proiectele Timişoarei. Nu reuşeşte, dar din când în când, având în vedere diferenţa mică între numărul de consilieri locali favorabili nouă şi numărul de consilieri locali grupaţi în jurul lor, când mai lipseşte câte unul, grupul împotriva Timişoarei îşi mai impune punctul de vedere. S-a întâmplat acum ca acest grup să reuşească să reducă bugetul echipei ACS Poli, care este pe locul I în Liga a II-a şi favorită la promovarea în Liga I. Acest grup face tot posibilul ca echipa să nu promoveze în Liga I, că dacă ei pesediştii nu reuşesc în feluritele încercări de a mă încurca în modernizarea Timişoarei, în înfrumuseţarea Timişoarei, măcar aici la fotbal se gândesc că poate reuşesc să blocheze un proiect pe care eu l-am iniţiat. Este o ruşine ce fac pesediştii, nu am auzit să facă nici cel mai mic pas pentru ca Timişoarei să îi revină bani pentru obiective. Timişorenii trebuie să ştie că acest partid este unul care luptă împotriva administraţiei locale în loc să pună umărul”, a spus azi Nicolae Robu.

Edilul susţine că limbajul pe care l-a folosit a fost unul justificat „Limbajul pe care eu l-am folosit nu este cel care a fost prezentat în presă.


Există înregistrări, l-am făcut frustrat pe acel individ (n.r – Bogdan Herzog) şi dacă vreţi îl mai fac şi astăzi odată, să le spun unor oameni care umblă cu manevre mârşave ca să îşi atingă un scop, în loc să spună deschis ce urmăresc, le pot spune că nu au nici măcar bărbăţia să îşi sume o asemenea decizie. Nu pot coborî la nivelul unor asemenea indivizi. (…) Până acum i-am tratat cu respect, considerând că sunt consilieri locali în interesul Timişorei, ca şi cei din partidul meu, i-am chemat la şedinţele pregătitoare dintr-o dată. Eu nu m-am întâlnit cu colegii din partidul meu, i-am chemat pe toţi la aceeaşi oră. Una discutăm acolo, alta se întâmplă acolo în sala de consiliu”, a mai spus Robu.

Întrebat dacă nu ar fi normal ca echipa ACS Poli să fie apărată de suporteri şi dacă nu cumva consilierii se tem să vorbească, Robu a spus că „nu ştiu timişorenii, suporterii nu cunosc situaţia internă. Am făcut şi sondaj nu îi e nimănui frică, toţi cei care mă cunosc ştiu foarte bine că eu sunt un democrat prin excelenţă care nu numai că permite dar şi încurajează gândirea liberă şi exprimarea deschisă a opiniilor”.

UPDATE Consilierii PSD au răspuns dur atacului lansat de primarul Robu, printr-un comunicat de presă în care îl acuză pe acesta de „minciună şi dezinformare”. Social-democraţii demontează acuzele aduse de edil şi susţin că „primarul Nicolae Robu continuă să mintă şi să dezinformeze cu bună ştiinţă timişorenii, adică exact oamenii care spune că îl susţin în proporţie covârşitoare. Minciuna are, însă, picioare scurte. Şi este mai mult decât verificabil că bugetul echipei ACS Poli Timişoara nu a fost redus. În fapt, este vorba de relocarea unei părţi din cele 7 milioane de lei către Centru de Copii şi Juniori, o măsură pe care noi o considerăm mai mult decât legitimă”.

în ceea ce priveşte titulatura cu care i-a gratulat primarul, aceea de „Grup împotriva Timişoarei”, consilierii se apără şi spun că „este acelaşi grup care a făcut eforturi deosebite pentru ca mai mulţi bani să fie alocaţi şcolilor şi spitalelor, reprezintă aceiaşi oameni care cred cu tărie că parcurile Timişoarei şi locurile de joacă ale copiilor trebuie să fie curate. La fel de mult credem şi că o parte din acea mare sumă de bani cu care contribuim la bugetul ACS Poli trebuie investită în viitorul fotbalului timişorean. (…) Suntem deschişi dialogului, cu condiţia ca acesta să fie unul civilizat şi constructiv. Din nefericire pentru noi toţi, se pare că este imposibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.