Primarul Nicolae Robu, o nouă PLEDOARIE pentru ca Piaţa Libertăţii să rămână...

Primarul Nicolae Robu, o nouă PLEDOARIE pentru ca Piaţa Libertăţii să rămână fără copaci. Ce argumente a prezentat

1
DISTRIBUIȚI

Vatican

Edilul şef al Timişoarei, Nicolae Robu, spulbera săptămâna trecută speranţele celor care mai credeau că în Piaţa Libertăţii vor fi plantaţi copaci.

Întrebat ce s-a decis cu privire la arborii prevăzuţi în proiect, Robu a comentat că „nu este stabilit nimic, dar vom organiza o discuție serioasă și pe acestă temă. Văd multe opinii exprimate în totală necunoaștere a pieţei. Piața Libertății a fost gândită ca piață de evenimente, a fost numită piață de paradă și a servit unor evenimente cultural-artistice o bună vreme.


Nu este o piață de stat pe bancă la umbra unui copac. Timișoara oferă destule piețe în care se poate sta la umbră și admira aranjamentele florale pe care le avem. (…) Acolo vor fi în fiecare zi reprezentanții muzicale, ba ale studenților de la Muzică printr-un cvartet, ba prin chitariști, va fi Fanfara Militară, va fi Orchestra Filarmonicii sau grupuri muzicale formate din instrumentiști. (…) Să plantezi 100 de copaci în Piața Libertății mie mi se pare o aberație. Nu mai e piață dacă plantezi atâția copaci, ne uităm în piețele celebre. Vă aduc imagini din 20 de piețe. Așa a fost gândită și Piața Libertății”.

Primarul s-a ţinut de cuvânt şi a postat pe Facebook poze cu pieţe din ţări precum Italia, Franţa sau Germania, pentru a arăta că şi acolo marile pieţe sunt lipsite de copaci. Imaginile postate de edil reprezinţă pieţe precum Piazza San Pietro de la Vatican, Piazza del Popolo, Piazza di Campidoglio, Piazza del Plebiscito, Piazza San Marco, Place Vendome sau Place Kleber.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.