PROBLEME la reabilitarea Liceului Lenau. Cu ce situație se confruntă firma care...

PROBLEME la reabilitarea Liceului Lenau. Cu ce situație se confruntă firma care face reparațiile și de ce primarul Nicolae Robu nu poate găsi o soluție

0
DISTRIBUIȚI

Nikolaus-Lenau-Lyzeum

Primarul Nicolae Robu a confirmat faptul că firma Karsdum, cea care face reparaţiile de reabilitare a Liceului „Nikolaus Lenau”, întâmpină mai multe probleme. După ce compania şi-a făcut un cont de Facebook pe care a postat toate neajunsurile pe care le-a întâmpinat în relaţia cu municipalitatea, edilul a oferit astăzi o serie de clarificări.

Acesta a declarat că „la licitaţie s-a cerut ca parchetul să fie din lemn masiv şi cu grosimea de 1 cm. Nimeni nu a obiectat, nu a sesizat nimic în etapa de clarificări, s-a asumat aşa ceva.


Acum s-a constatat că parchetul masiv cu grosimea de 1 cm nu există. Proiectantul spune că există şi că lucrează firma H. Ceea ce livrează acea firmă nu poate fi considerat parchet masiv, pentru că el este făcut din lemn stratificat, deci nu e masiv. Firma executantă, fără să obţină o aprobare de a pune altceva în lipsă de existenţă pe piaţa a ceea ce scria în caietul de sarcini, a cumpărat un parchet de grosimea 1.5, l-a montat acolo şi acuma cere să îi fie plătit. Dar cei din Primărie care verifică situaţia la lucrări obiectează că acest parchet nu este raşchetat şi paluxat, este lemnul crud. E de foarte bună calitate, dar cel care era prevăzut în caietul de sarcini este raşchetat şi paluxat. Dacă firma ar raşcheta şi paluxa acel parchet, ar fi totul OK. Ar trebui să o facă pe banii ei, aşa ceva nu a fost prevăzut în caietul de sarcini. Situaţia e mai complicată, nu e vorba de reaua voinţă a cuiva din primărie. O soluție va trebui să fie găsită. Nu știu, nu pot spune. Ce pot spune  este că pentru nimic în lume nu se pot face ileglităţi. Orice problemă trebuie rezolvată cu respectarea legii. Nu ştiu care e soluţia aici”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.