Rectorul Universității de Vest din Timișoara, îngrijorat de modul în care Complexul...

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, îngrijorat de modul în care Complexul Studențesc se DEGRADEAZĂ: „Orașul poate pierde studenți în fața concurenței” UPDATE Robu contraatacă

6
DISTRIBUIȚI

pirtea1

Rectorul Universității de Vest din Timișoara trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care a ajuns să arate Complexul Studențesc. Marilen Pirtea spune că este îngrijorat deoarece acest campus se degradează de la o săptămână la alta pentru că „spații verzi devin parcări auto improvizate, trotuare sunt „înghițite” de tarabe cu pretenții de restaurant”, iar infrastructura din zonă nu are la bază un plan de dezvoltare pe termen mediu și lung.

Marilen Pirtea consideră că Timișoara trebuie să rămână atractivă pentru viitorii studenți, pentru a putea concura cu alte centre universitare, iar un campus universitar în degradare poate fi un impediment. “Timișoara trebuie să atragă studenți prin facilitățile pe care le oferă. Mă refer aici, printre altele, la un campus care să denote siguranță, curățenie, facilități pe măsura nevoilor, un spațiu deschis la viața socială a studenților, dar și la cultură și educație. Universitatea de Vest a reușit atragerea unui număr important de studenți străini. Însă, pentru a face mai mult, printre facilitățile pe care aceștia le accesează trebuie să se numere și un campus studențesc modern, adaptat la nevoile lor, dar și la ceea ce «concurența» Timișoarei are de oferit.


Riscăm, fără un plan dedicat modernizării Complexului studențesc, ca orașul să nu mai fie unul competitiv și atrăgător nici pentru tinerii români, nici pentru cei din afara țării. Cartea de vizită a Timișoarei este cea de oraș universitar, însă, în acest moment, ea este pătată de ceea ce cu greu se mai poate numi Complex Studențesc”, explică rectorul Universității de Vest din Timișoara.

În final, Marilen Pirtea anunță că UVT își exprimă întreaga deschidere către autoritățile administrative în vederea oferirii de sprijin în elaborarea unui plan de dezvoltare a campusului universitar. În acest moment, în Complexul Studențesc, universitățile nu au drept de administrare decât asupra căminelor și a unui metru de la zidurile acestora.

UPDATE Primarul Robu a răspuns dur declaraţiei făcute de rectorul UVT. „Nu e primul nici ultimul comunicat de acest gen. Domnul rector are un departament de imagine şi îl foloseşte. Ştim care e situaţia acolo şi presupun că şi domnul rector ştie după trei ani de mandat. E multă proprietate privată şi presupun că şi domnul rector ştie că primăria şi primarul nu au cum să rezolve problema cu pricina. Dacă noi dăm amenzi acestea sunt contestate şi e inutil. Desigur că şi univesităţile care au cămine în complex şi municipalitatea putem face mai mult decât am făcut. Studenţii ştiu, că am discutat cu ei, câte amenajări am făcut în complex în acest timp de când sunt primar”, a declarat Robu.

6 COMENTARII

  1. Mai baieti ….voi atat ati inteles din articolul asta ? Sa va injurati intre voi ca ala-i oltean , ala cocalar …samd.
    Problema e ca nu vedem ca suntem condusi doar de interese ! Pai cine are restaurante in complex ? Consilieri locali , partizani de diferite culori si alte „somitati” pentru care legea-i optionala !
    Asa ca frecusurile voastre nu indreapta situatia ! Asa-i poporul roman …se mananca oamenii intre ei in loc sa fie uniti si sa rezolve problemele ! Asta-i rezultatul ultimilor ani in care invatamantul a esuat lamentabil ! Poporul asta isi merita soarta ! Mi-e greu sa o spun dar asta-i adevarul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.