Schimbarea de mentalitate şi renunţarea la orgolii, ingrediente CHEIE pentru ca Timişoara...

Schimbarea de mentalitate şi renunţarea la orgolii, ingrediente CHEIE pentru ca Timişoara să poată deveni capitală culturală europeană. Ce soluţii vede Sorina Jecza VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

sorina jecza

Sorina Jecza, soția apreciatului artist Peter Jecza, a discutat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE despre şansele Timişoarei de a deveni capitală culturală europeană.

Întrebată de moderatorul emisiunii dacă din punctul de vedere al artei, Timișoara are vreo șansă la titlul de Capitală Culturală Europeană, Sorina Jecza a spus: „Lucrurile sunt diferite. E adevărat că în acest moment arta vizuală clujeană se poate consuma și în Timișoara, iar acesta este un lucru bun.


Cel care e considerat mai bun nu se uită la cel care e considerat mai puțin bun. În acest moment decalajul e evident în favoarea Clujului pe segmentul de artă vizuală. Clujul e trecut pe o listă scurtă a orașelor cu potențial cultural. În top 100 la nivel mondial, Clujul ocupă locul cinci sau șase”, a spus în cadrul emisiunii Sorina Jecza.

Jecza a mai spus că Timișoara iese în față cu premierele și dacă ne mobilizăm avem șanse ca lucrurile să meargă „mai bine”. „Timișoara e un pol de dezvoltare pe industriile minți, iar premierele, inovațiile în știință și referința avangardei timișorene sunt elemente care pot conduce spre o sincergie, iar dacă noi conștientizăm că sunt valoroase și pot să însemne ceva, lucrurile pot să conducă la mai bine. (…) Clujul depășește Timișoara în domeniul artelor vizuale, dar acest lucru nu e favorabil Clujului dacă noi demonstrăm că putem crea un proiect care să ne mobilizeze să facem mai mult”.

Cu toate acestea, președinta fundației Triade a spus că „o schimbare de mentalitate nu se face de pe o zi pe alta și că orgoliile trec doar prin comunicare și educație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.