Timișenii care s-au săturat să vadă gunoaie aruncate peste tot, încurajați să...

Timișenii care s-au săturat să vadă gunoaie aruncate peste tot, încurajați să ia atitudine. În ce acțiune inedită se pot implica

2
DISTRIBUIȚI

curatenie lets do it

Locuitorii din județul Timiș care sunt deranjați de mormanele de deșeuri aruncate peste tot sunt încurajați să ia atitudine. Asociația EcoStuff România, care a realizat podul din sticle de plastic peste Bega vara trecută și organizatoarea acțiunii de ecologizare „Let’s do it, Timiș!” din 25 aprilie, anunță începerea etapei de identificare și raportare a zonelor din afara localităților unde se aruncă ilegal gunoaie.

Pentru început, cartarea vizează Timișoara și comunele din apropiere – Șag, Giroc, Ghiroda, Dumbrăvița, Moșnița-Nouă, Sânmihaiu Român și Săcălaz, urmând ca în săptămânile viitoare să se extindă și la celelalte orașe și comune din județul Timiș.


Cei care s-au săturat să vadă gunoi aruncat ilegal sunt invitați să completeze un formular disponibil AICI.

De asemenea, timișenii care doresc să ia atitudine sunt așteptați sâmbătă, 7 martie, la ora 10.30, în Piața Operei din Timișoara. După un mic instructaj privind cartarea, voluntarii se vor împărți în echipe și vor porni la „vânătoare de gunoi”. „Două ore libere, un smarthphone cu acces la net și gps, încălțăminte potrivită, bicicletă sau mașină. De atât au nevoie voluntarii. Pozele și înregistrările făcute de voluntari vor ajunge în cursul săptămânii viitoare la responsabilii de mediu din cadrul primăriilor pe raza administrativă a cărora au fost identificate mormanele de gunoi”, anunță reprezentanții Asociației EcoStuff.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.