Timișoara, în topul celor mai „abrupte” scumpiri de locuințe. Ce categorie de...

Timișoara, în topul celor mai „abrupte” scumpiri de locuințe. Ce categorie de imobiliare rămâne la prețuri scăzute

1
DISTRIBUIȚI

blocuri

O privire de ansamblu asupra evoluției pieței rezidențiale din ultimele 12 luni relevă un fapt interesant: în ciuda unor oscilații lunare firești, valul de ieftiniri declanșat odată de perioada de recesiune se mai simte astăzi doar pe segmentul locuințelor noi, spun agenții imobiliari.

Timișoara ocupă, după București, locul secund în clasamentul celor mai mari scumpiri la 12 luni, cu o diferență de 5,7% între februarie 2015 și februarie 2014 (851 de euro, față de 805 euro pe metru pătrat util).


Numai în luna februarie, locuințele s-au scumpit cu 1,4%.

Într-un an de zile, apartamentele vechi s-au scumpit cu 6,8% (de la 792 la 846 de euro pe metru pătrat) și cu 1,6% în ultima lună (de la 833 de euro pe metru pătrat). „Alături de Capitală, Timișoara este al doilea mare oraș dintre cele analizate în care locuințele din blocurile noi costă mai puțin acum decât în aceeași perioadă din 2014, respectiv 869 de euro pe metru pătrat (valoare cu 1,6% mai mică decât cea de 883 de euro pe metru pătrat din februarie 2014). A doua lună a acestui an a adus o apreciere ușoară (de 0,3%) pe acest segment, față de nivelul de 866 de euro pe metru pătrat atins în ianuarie”, a precizat Daniel Crainic, specialist imobiliar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.