„Tu știi cu cine te pui?!”

„Tu știi cu cine te pui?!”

2
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Mi-am pierdut din nou încrederea. Mi-au căzut aripile, am plâns de nervi și frustrare. Da, sunt a naibii de sensibilă uneori, plâng ca proasta din cauză de oameni proști. (Am învățat că nu există oameni răi, ci doar proști, iar la noi PROSTIA atinge cote de Everest, așa că plâng. Nu fac decât să mă apăr.)

În timp ce nici polițistul local, nici polițistul nelocal și normal nu vedea cum hoțul mi-a furat bicicleta, un semen al lor, adică purtător de uniformă, dar în civil, răcnea „tu știi cu cine te pui?!” OMG & WTF! O Doamne! Un polițist de IPJ, cu o iubită la volanul unui opel astra gtc alb.


Mișto. Pierderea încrederii a fost evidentă în acel moment. Nu generalizez, însă știu că detaliile fac întregul. Iar când detaliile sunt cum sunt, am voie să nu mai am încredere.

Ce e mai grav e că, atunci când povestesc asta, lumea crede că glumesc.

Oameni buni, mie-mi place să am încredere în Poliție, în SRI, în SIE, în Jardarmerie, Aramată și mai știu eu ce instituții din astea care teoretic și practic veghează să fie ordine și bine, să nu detoneze, lângă o școală, un terorist, butelia din portbagaj.

Cum să ai încredere într-o instituție care se străduiește din rărunchi să funcționeze ca în epoca de piatră? E absolut jenant. Cei care au prieteni polițiști știu. Oamenii aceia nu au coli de imprimantă, nu au imprimantă, nu au calculatoare cu care să se logheze la internet, nu au pixuri, nu au o serie de consumabile, de parcă nu ar trăi în anul 2015. Stau umili în fața ta și-ți dau de înțeles că reclamația pe care o depui ai face bine să o scrii din start corect, pentru că, ideal pentru ei e să nu consume cu tine mai mult de o coală alba de hârtie. Căci o cumpără din banii lor.

Recunosc, încă nu am încredere în Polița Locală, dar e o chestiune pe care, dacă va fi cazul, probabil o voi remedia, și în orice caz, până atunci, mi-o asum.

2 COMENTARII

  1. Geta îmi pare rău că ți s-a furat bicicleta. Acum 5 luni când am ajuns acasă am găsit-o pe soția mea plângând. Cineva, un om de bine, ne-a furat bicicleta din boxă (a noastră și încă 4). Eu sunt polițist și am sunat colegii să anunț incidentul. Eram 5 victime din aceiași scară și toți eram revoltați și supărați (nu suntem așa bogați să ne permitem una nouă) și am fost îndrumați la secția 3 să depunem plângere. Și nu ne-am dus nici unul: ofițer sri, polițist, jandarm, polițist de frontieră și un inginer. De ce? Amprente nu se puteau lua, acte pe bicilete nu mai avea nimeni, poze cu bicicletele nu aveam…. și am decis: am cumparat o ușă solidă din fier să nu mai poată intra.
    În cel mai fericit caz hoțul este prins în flagrant de poliție sau victime. Dar nu poți să îi agresezi…. că devii tu suspect. Așa că dragă Geta democrația înseamnă drepturi și obligații pt noi, iar pt hoți doar drepturi. Se fură în toată Europa și hoți de tot felul fac parte din peisaj. E bine când cetățenii ramân fără bunuri fără să fie agresați sau mutilați de niște idioți și e și mai bine când sunt închiși pt faptele lor. Dar va veni un procuror/judecător să spună că nu reprezintă un pericol social. Poate au dreptate….. dar oare acești inocenți cum reacționează când dai nas în nas cu ei în subsolul unui bloc? Se pun pe burtă și așteaptă poliția? Își cer scuze pentru deranj? sau te înjunghie și fug?
    Îmi este teamă și mie de proști, mi-e silă de ignoranți. Toți suntem expuși și potențiale victime. De obicei poliția vine să constate fapte deja săvârșite, cu prevenția e mai greu și flagrantele. Dar nu e vina lor. Și când au rezultate în acest sens, vine un înțelept și spune: NU REPREZINTĂ PERICOL SOCIAL și a doua zi te întâlnești cu SUSPECTUL PE STRADĂ.
    SPER SĂ AI OCAZIA ȘI CAPACITATEA SĂ ÎȚI SCHIMBI PĂREREA DESPRE POLIȚIE ȘI ALTE STRUCTURI DIN SISTEM.

  2. Cei din GTO nu înțeleg cât de mult înseamnă o bicicletă pt. niște oameni corecți care trăiesc din salariu… I-am cumpărat soției o bicicletă nouă. Am facură și poze. Sunt pregătit…
    Geta nu mai plânge și fii puternică.
    Sper că permiți unui polițist să te incurajeze și să îți trasmită puțin optimism.
    SĂRBĂTORI FERICITE ȘI SĂNĂTATE! POATE ÎȚI ADUCE IEPURAȘUL UNA NOUĂ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.