Zeci de arme de foc, săbii și baionete, dar și obiecte cu...

Zeci de arme de foc, săbii și baionete, dar și obiecte cu valoare istorică, descoperite în casa unui timișorean, în urma unor percheziții

0
DISTRIBUIȚI

arme perchezitii

Descoperire impresionantă făcută de polițiști, în această dimineață, în casa unui timișorean. 28 de arme, 14 săbii, trei baionete, o coloană votivă romană, patru pietre de râșnițe și șase posibile sarcofage romane, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național, au fost găsite de polițiștii de investigații criminale din Timiș, în urma unor percheziții efectuate la domiciliul unui bărbat de 44 de ani din Timișoara.

Percheziția a fost efectuată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, într-un dosar în care se fac cercetări referitoare la operațiuni ilegale cu obiecte de patrimoniu.


Bunurile descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi supuse expertizei arheologice.

„Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare de bani, furt calificat, însuşirea bunului găsit şi efectuarea de lucrări care pot afecta situri arheologice”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI. La activităţi au participat și reprezentanţi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş şi Muzeului Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.