11 scaune rulante, donate unor timișoreni cu probleme locomotorii, pentru a-i ajuta...

11 scaune rulante, donate unor timișoreni cu probleme locomotorii, pentru a-i ajuta să fie independenți

0
DISTRIBUIȚI

DSC_1819

O șansă în plus pentru o viață activă pentru mai mulți timișoreni cu dizabilități. 11 scaune rulante au fost donate, ieri, unor persoane cu probleme locomotorii de către Fundația Motivation România. Echipamentele sunt adaptate nevoilor lor și au fost oferite în cadrul unui seminar ce a avut ca temă „Abilități de viață independentă pentru utilizatorii de scaune rulante”.

„Prin acest eveniment, Fundaţia Motivation România încearcă să încurajeze persoanele cu dizabilităţi, utilizatori ai scaunelor rulante, să participe la diverse activităţi sportive, culturale şi recreative.


În acest scop, participanţii la seminar au primit echipamente de mobilitate personalizate, care îi vor ajuta să fie independenţi, să iasă din case şi să devină membri activi în comunitatea din care fac parte. Fiecare scaun rulant a fost adaptat de specialişti în conformitate cu diagnosticul şi abilităţile utilizatorului, respectând principiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Utilizatorii acestora au primit şi instruire pentru folosirea lor de la specialiştii din echipa Motivation Timişoara, precum şi de la kinetoterapeuţi”, transmit reprezentanții fundației.

Tot în cadrul seminarului desfășurat ieri s-au făcut demonstrații de manevrare a scaunului rulant. Seminarul a marcat încheierea proiectului „Roţile Schimbării merg mai departe”, finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Intrenaţională, care a avut drept scop reducerea numărului de utilizatori de scaune rulante imobilizaţi la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.