Abandonul școlar, provocat de situația materială precară și agravat de deciziile politicienilor....

Abandonul școlar, provocat de situația materială precară și agravat de deciziile politicienilor. Cât costă transportul pentru unii elevi din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

 

elevi-navetisti-640x426

Bănățenii își retrag copiii de la școală pentru că nu au bani să mai plătească naveta. Pentru ei vine o nouă veste proastă: senatorii vor să taie banii alocați pentru navetă. Până acum, copiilor care făceau naveta pentru a merge la școală li se deconta jumătate din prețul abonamentului lunar.

Consiliul Național al Elevilor atrage atenția că în aceste condiții este încălcat dreptul de acces gratuit la educație și că abandonul școlar va crește.

De la începutul anului școlar, mai mult de jumătate din elevii care făceau naveta pe o rută din Timiș, au renunțat.


Unul din șoferii de autobuze din autogara Timișoara relatează că dacă anul trecut transporta zilnic câte 50 de elevi de la Igriș la Timișoara, în prezent mai duce numai 20.

„De opt ani sunt șofer pe ruta Igriș – Timișoara (66 km). În timpul acesta numărul copiilor care fac naveta pentru școală a scăzut, până la un sfert. Anul trecut erau aproximativ 50 de elevi, acum mai sunt circa 20”, explică șoferul.

Părinții copiilor au renunțat să îi mai trimită la școală, din lipsa banilor. Un abonament costă aproximativ 300 de lei, iar o familie poate avea venituri de 800 de lei lunar. În plus, deconturile de 50% pentru transport nu se virează niciodată la timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.