Alfred Simonis despre secretarul primăriei, Ioan Cojocari: „Este cel mai incompetent jurist...

Alfred Simonis despre secretarul primăriei, Ioan Cojocari: „Este cel mai incompetent jurist pe care l-am cunoscut”. Ce legătură are Nicolae Robu cu finanțarea ilegală a Poli Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

simonis

Este oficial: consilierii PSD Timiş nu vor mai vota niciun proiect important care vine cu viza de legalitate din partea secretarului Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari. Invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, consilierul Alfred Simonis a lămurit că este vorba doar de proiecte de mare anvergură care ar putea atrage după sine răspunderea legală a consilierilor.

După ce a decretat că în viziunea sa Cojocari „este cel mai incompetent jurist pe care l-am cunoscut”, Simonis a adăugat că „orice proiect de hotărâre vine cu un aviz de Juridic. Acel aviz ar trebui dat de o persoană extrem de competentă. Cum poate mie să îmi garanteze domnul Cojocari un aviz de legalitate când două instanţe spun că el a avizat ilegal alocarea unor sume de bani către Poli? (….) Ideea generală este că îl somăm pe domnul primar să îl schimbe pe domnul secretar. Există motive suficiente, un proces pierdut din cauza constatării unui prejudiciu pentru Timişoara de 30 de milioane de lei.


Municipiul trebuie să recupereze sumele de la societăţi care sunt în insolvenţă. Domnul Iancu ştim unde este, nu ştiu cum se vor recupera banii”.

Cât despre faptul că primarul Nicolae Robu îi ţine partea lui Cojocari, Simonis a menţionat că „după o decizie defintivă şi irevocabilă el încă are păreri că nu e corect. E o decizie definitivă – pune-o în aplicare. (….) E foarte suspectă apărarea lui Ioan Cojocari de către Nicolae Robu. Deşi acum Nicolae Robu nu recunoaşte, mie mi-a spuscu subiect şi predicat, într-o cafenea din centrul Timişoarei, în campanie electorală, că după demolarea Acvariului va urma schimbarea secretarului Ioan Cojocari”.

Mai mult, Simonis a declarat că Robu a încurajat susţinerea financiară a FC Politehnica Timişoara încă de când era rector la Universităţii Politehnica. „Revenind la discuţii anterioare, categoric în calitate de preşedinte al PNL şi susţinător al echipei lui Marian Iancu, Nicolae Robu făcea presiune la consilierii PNL să voteze acele proiecte de finanţare. Probabil de asta îl şi apără pe domnul Cojocari. Dacă vă aduceţi aminte acum două luni în CLT s-a venit cu un proiect de contractare a unei case de avocatură pentru proces. Apoi s-au speriat şi au dat înapoi”.

Cât despre sumele exorbitante alocate pentru sportul din Timişoara de la bugetul local Simonis a menţionat că „faptul că se alocă asemenea sume de bani la sport e anormal şi eu nu votez niciodată asemenea sume”. Acesta a mai spus şi că în viziunea sa modalitatea ideală pentru funcţionarea oricărei echipe sportive este finanţatea majoritar privată cu mici contribuţii de la bugetele locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.