Avocatul Carmen Obârşanu, atac DEVASTATOR la primarul Nicolae Robu: „E tufă de...

Avocatul Carmen Obârşanu, atac DEVASTATOR la primarul Nicolae Robu: „E tufă de Veneția!” De ce îl amenință cu plângeri penale și ce acuzații grave aduce VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

carmen obarsanu (19)

Avocatul Carmen Obârşanu consideră că primarul Timişoarei, Nicolae Robu, e „tufă de Veneţia” în ceea ce priveşte cunoştinţele de drept, motiv pentru care îl ameninţă pe acesta cu plângeri penale.
Legat de finanţarea ACS Poli Timișoara, declarată prin hotârâre definitivă a justiţiei, ca fiind ilegală, Obârşanu a declarat că nu crede nimic din pledoaria secretarului Ioan Cojocari. „Domnul Cojocari a spus bla bla bla. Societatea aceasta comercială unde era patron Marian Iancu era o societate comercială de tip privat. Când s-au făcut aceste contracte erau nişte texte legale care trebuiau respectate. Nicăieri nu spune că autoritatea locală are dreptul să se asocieze cu un club privat. Aici nu era vorba de un club public, ci era vorba de un sport făcut contra cost de niște sportivi. Şi pentru acest sport pe care îl făceau, veneau unii şi se uitau. Pentru faptul că se uitau de pe scaune, ei plăteau biletele, deci societatea mai primea încă o dată bani”, a declarat invitata. Mai mult, Obârşanu spune că afacerea a fost una profitabilă şi pentru fostul decan al Decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative, Radu Motica, cel care a întocmit contractul de asociere şi care ar fi primit nu mai puţin de 200.000 de euro.

Obârşanu a dezvăluit şi că ilegalitatea asocierii era cunoscută chiar şi de cei de la Curtea de Conturi încă din 2010. Aceasta a declarat că adjunctul Curții de Conturi din 2010 i-a spus, legat de finanțare că „am vorbit cu domnul senator Robu și mi-a spus că va face o propunere în Parlament ca să se aducă în legalitate ceea ce se întâmplă acum”.

Avocatul nu s-a sfiit să îi atace dur pe secretarul Cojocari şi pe primarul Nicolae Robu.


Dacă despre Cojocari, Obârşanu a subliniat că „am spus foarte simplu că niciodată o personă care a săvârșit o ilegalitate nu va spune că a săvârșit-o”. Primarului Robu avocatul i-a transmis că „dacă nu se vor depune demersurile pentru recuperarea prejudiciului, îi fac plângere penală primarului pentru abuz în serviciu. Ar trebui să stabilească o modalitate de recuperare a prejudiciului. Trebuie în primul rând să îl schimbe pe secretarul Cojocari. Acesta a săvârșit o faptă deosebit de gravă, din care se vede foarte clar că nu își prezintă abilitățile”.

Avocatul a făcut şi o glumă vizavi de sursele ei de informare şi a spus că „există discuții din cartier de la mine care spun clar că domnul Robu a făcut presiuni asupra consilierilor PNL să voteze susținerea echipei lui Iancu. Doamna Blaj fost consilier local PNL, are doi căței albi fără pete pe care îi scoate la plimbare. Ei s-au întâlnit cu pisica lu’ domu Stoia și s-au confesat cu pisica ce au auzit în casă. Pisica a fost prinsă de câinele meu până la sufocare și s-a confesat și apoi mi-a spus mie”.

Cât despre asigurările edilul şef că legea se respectă prin faptul că avizele date de Cojocari sunt dublate de un alt jurist, avocatul a atenţionat că „nu poate avizul care este dat de secretarul consiliului să fie dublat, fiindcă nu există o funcție mai sus de secretarul consiliului. Asta e pentru proști. Eu mă întreb cu ce îl are la mână domnul Cojocari. (…) Care este rostul lui dacă trebuie să vină un alt jurist să contrasemneze dacă domnul Robu nu are încredere în ce semnează. Din punctul de vedere al noțiunilor de Drept nu dau doi bani pe ce spune domnul Robu. Că e tufă de Veneția în ceea ce privește noțiunile de drept. Ar trebui să își schimbe juristul. Peste funcția de secretar de consiliu local nu poate să mai vină semnătura altuia. Domnul Cojocari în 2008, 2009, 2010 nu avea voie să avizeze de legalitate proiectul acela pentru că lipsea semnătura domnului Bodo, șeful Direcției Fiscale”, a mai explicat invitata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.