Barja cu îngrășământ scufundată în Dunăre acum două luni rămâne acolo și...

Barja cu îngrășământ scufundată în Dunăre acum două luni rămâne acolo și de Paști. Ce spun autoritățile

0
DISTRIBUIȚI

e4243297969d8990e94fbe051480ae6d_XL

La aproape trei luni de la scufundarea barjei cu îngrăşământ în Dunăre, în zona Moldova Veche, aceasta este în continuare în apă. Armatorul care exploata barja a fost amendat deja cu peste 100.000 de lei, însă nu se grăbește să acționeze.

Oficialii Administraţiei Bazinale de Apă Banat susțin că barja nu poluează, însă ambarcaţiunea de mare tonaj este în continuare un obstacol pentru traficul navigabil.


Conform legislației, Administraţia porturilor Dunării fluviale și Administraţia Căilor Navigabile au obligaţia de a recupera barja, dacă armatorul nu poate fi contactat.

Barja, care transporta 900 de tone de îngrăşământ agricol s-a scufundat pe 11 februarie în apropierea Portului Moldova Veche, în timp ce se afla în aşteptarea reviziei de ieşire din ţară. Primele rezultate ale anchetei au stabilit că vinovat a fost echipajul ambarcațiunii, care nu a observant și raportat fisurile existente în corpul navei. Nava fusese încărcată cu îngrăşăminte în Portul Bukovar din Croaţia şi urma să fie descărcată în Portul Moldova Veche.

Sursa foto: 7est.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.