Casa Vulcanilor, locul de unde poți învăța despre ce s-a întâmplat acum...

Casa Vulcanilor, locul de unde poți învăța despre ce s-a întâmplat acum milioane de ani

0
DISTRIBUIȚI

Știți ce sunt vulcanii și cum se formează ei? Dacă vreți să învățați ceva nou și în acelasi timp să faceti o excursie interesantă la sfârșit de săptămână, Casa Vulcanilor vă așteaptă. Pe scurt, este un loc unde puteți afla despre vulcanii care dominau Insula Hațegului acum 65 de milioane de ani și ale căror urme se găsesc astăzi în comuna Densuș, un spațiu special de educație nonformală, o construcție ecologică din cob, adică pământ galben, paie și apă.

casa vulcanilor infoCasa Vulcanilor este un proiect realizat în 2014 cu finanțare de la Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania, implementat de Asociația Drag de Hațeg, în parteneriat cu Geoparcul Dinozaurilor Tara Hațegului și alte câteva asociatii. Este un proiect de voluntariat care a angrenat direct 300 de persoane, majoritatea tineri din Țara Hațegului, fiind în acelasi timp un mod creativ de a crește vizibilitatea ariilor protejate din zonă.

10556463_749553471771297_4381344254863379107_nCasa Vulcanilor se află în satul Densuș, la 3 kilometri de faimoasa biserică de piatră și la 300 de metri de drumul asfaltat.


Nu o să fiți dezamagiți vizitând Casa Vulcanilor și poate decideți chiar să vă implicați în proiect. O dovadă de seriozitate este faptul că a primit, printre altele, premiul publicului pentru Cel mai Bun Proiect de Voluntariat al Anului la Gala Nationala a Voluntarilor, premiul Carpat Cement pentru cel mai bun proiect educațional.

Scopul proiectului a fost crearea unui nou obiectiv turistic, care să atragă un număr mare de turiști și să îi facă să petreacă mai mult timp în Densuș, cu beneficiile evidente pentru comunitate. Fiind o inițiativă exclusiv locală, proiectul a ajutat la coagularea comunității din Densuș. Pentru detalii http://dragdehateg.org/( Sursa foto: facebook / Casa vulcanilor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.