EXCLUSIV Constantin Ostaficiuc, fostul preşedinte al CJ Timiş, la DNA pentru finanţarea...

EXCLUSIV Constantin Ostaficiuc, fostul preşedinte al CJ Timiş, la DNA pentru finanţarea ilegală a echipei de fotbal Politehnica Timişoara. Vezi ce nume grele mai sunt vizate UPDATE 1 Acuzația adusă de procurori

3
DISTRIBUIȚI

constantin ostaficiuc timisoara p

DNA Timişoara reia în forţă ancheta în dosarul finanţării echipei de fotbal Politehnica Timişoara, care a fost patronată de Marian Iancu, după ce raporturile Curţii de Conturi în care au fost stabilite prejudiciile aduse bugetului public au fost confirmate prin decizii definitive ale instanţei. Societate pe acţiuni care patrona echipa de fotbal a lui Marian Iancu a primit bani atât de la Primăria Timişoara, cât şi de la Consiliul Judeţean Timiş, în perioada 2008 – 2011. Curtea de Conturi a stabilit că în timpul mandatului pedelistului Constantin Ostaficiuc “la Consiliul Judeţean Timiş s-au decontat prime acordate pentru performanţe sportive deosebite, pentru anul competiţional 2010 -2011. Precizăm că în condiţiile în care plata din bugetul judeţean a fost efectuată la data de 30.06.2010 (data la care beneficiarul sumelor le şi utilizează conform datelor din Trezoreria Timişoara),  justificarea se face prin adresa înregistrată doar la beneficiar sub nr. 6982 din data de 28.12.2010 ce are anexat un tabel înregistrat la CJ Timiş sub nr. 6852-31.05.2011(?!), cu numele şi sumele acordate unor persoane cu titlul de primire”, se arată în raport. Verificările de la Consiliul Judeţean Timiş au scos la iveală faptul că deşi în 2010 clubul de fotbal avea datorii pentru că nu şi-a plătit facturile pentru întreţinerea stadionului şi utilităţile a continuat să primească bani publici, chiar dacă „protocolul de colaborare” permitea instituţiei să întrerupă finanţarea.


Ba mai mult, o parte din datorii au fost plătite „paradoxal din sume alocate tot de Consiliul Judeţean Timiş în baza protocolului cu şi pentru SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara&Invest SA”

Concluzia auditorilor a fost că banii au fost deturnaţi de la scopul alocat iniţial de CJ Timiş şi „au determinat o pagubă adusă indirect bugetului de stat la nivelul plăţilor efectuate de 9.950.000 lei, având în vedere că această societate înregistra restanţe la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului, iar acest buget a acordat bugetului judeţean Timiş fonduri pentru echilibrare în vederea finanţării propriilor obiective”.

Primul chemat în acest dosar la DNA Timişoara, în această dimineaţă, pentru audieri este fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, fostul pedelist, actual liberal, Constantin Ostaficiuc. Acesta a venit la ora 9,45, împreună cu avocatul său, refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliştilor. Acesta este cel de-al doilea dosar în care este anchetat penal după cel în care este cercetat pentru închirierea spaţiilor de la aeroportul din Timişoara şi parcela de teren concesionată firmei familiei sale. În afacerea „bani pentru Poli” urmează să fie audiaţi, printre alţii, fostul secretar al Consiliului Judeţean Timiş,  Petrişor Nădăştean, fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu şi actualul secretar al municipiului, Ioan Cojocari.

UPDATE 1 După aproape o oră de stat în sediul DNA Timișoara, Ostaficiuc a plecat, refuzând să facă orice fel de comentariu. Fostul presedinte al CJ Timiș a aflat că a fost pus oficial sub acuzare pentru abuz în serviciu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.