Cum FENTEAZĂ tăietorii ilegali de lemne ”radarul pădurilor”. Vezi acuzațiile la adresa...

Cum FENTEAZĂ tăietorii ilegali de lemne ”radarul pădurilor”. Vezi acuzațiile la adresa Poliției din Timiș și Hunedoara

1
DISTRIBUIȚI

În județele Timiș și Hunedoara depozitele de cherestea vând și lemn fără factură, bon sau chitanță, avertizează Anegt Green, unul din cele mai puternice ONG-uri pentru protecția mediului. Organizația atrage atenția că vânzarea de cherestea fără acte prespune și tăieri ilegale de păduri și cere ANAF și Ministerului Mediului și Pădurilor să organizeze razii fără precedent la nivel național.

masini lemne 646x404 ”Cherestea fără factură înseamnă pădure rasă ilegal! N-ai cum să vinzi lemn legal fără factură. Situația este total scăpată de sub control. Este timpul de o razie la nivel național în depozitele de cherestea”, a spus Gabriel Păun, el a coordonat o investigație care demonstrează cele relatate.

În plină campanie ANAF de combaterea evaziunii, comercianții de lemn păcălesc radarul pădurilor, poliția și fiscul, folosind codul unic generat de sistemul ”radarul pădurilor” de mai multe ori în aceeași zi chiar dacă sunt opriți de poliție pentru control deoarece aceaștia nu obișnuiesc să completeze rubrica dedicată care ar dovedi că transportul a fost oprit.

Paduri-Lemn-Silvicultura”Poliția este fie superficială, fie implicată în comerțul cu lemn ilegal.


Ministerul de Interne trebuie să compare câte transporturi ilegale au fost confirmate prin apelul la 112 și câte avize de însoțire a mărfii au rubrică <transport înterupt> completată de polițiști. Atunci o să vedem ce înseamnă mafia pădurilor”, mai spune Păun.

Timișul și Hunedoara sunt doar două din cele 25 de județe în carea fost identificat fenomenul.

1 COMENTARIU

  1. AGent Green ne indeamna sa cumparam doar cu factura reala. Perfect de acord. Putin interes din partea statului in acest sens ar duce la micsorarea TVA pt lemn achizitionat din productie interna!!! Una e sa dai 9% in plus, alta sa dai 24….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.